Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Egyértelműen gödörbe került az FC Barcelona Ernesto Valverde vezetése alatt, és a katalán szurkolók nagy bánatára, már nem először. Átütő sikert évek óta nem tudott elérni a gránátvörös-kék gárda, hazai porondon még jöttek az eredmények, de a futball európai nagyszínpadán már nem futott annyira a szekér. A Roma és a Liverpool elleni BL-zakók után is Valverde fejét követelte a fanatikusok tömege, most pedig a Szuperkupa produkció után erősödtek fel a távozásra szólító hangok.

A kispadra egy valódi klublegendát ültetnének Xavi Hernández személyében. A 39 éves egykori középpályás jelenleg a katari Al-Sadd vezetőedzője, ám játékosként 24(!) évet húzott le a Barca kötelékében, 11 éves korától kezdve a klubban játszott. A világ-, és Európa-bajnok spanyolnak akadna jónéhány feladata a Camp Nouban, és bár egyelőre nem akarja elvállalni a munkát, mi azért megmutatjuk őket.

Kapcsolat a régi játékostársakkal

8 olyan személy van a Barcelona keretében, akivel Xavi még együtt futballozott aktív éveiben. Messi, Jordi Alba, Ter Stegen, Piqué és Suárez azóta is a kezdőcsapat tagjai, de vannak, akik már kifelé mennek az erdőből. Sergio Busquets és Ivan Rakitic sorsáról neki kellene dönteni, Sergi Robertót pedig visszailleszteni a gárdába.

Vissza a stílust!

Valverdét sokat támadják, mondván nincs egy kiforrott játéka, amelyhez tudná igazítani a csapatot. Ezzel ellentétben Xavi a tiki-taka legnagyobb mestere, hiszen Guardiola irányítása alatt ő és Iniesta voltak a csapat mozgatói. Talán a régi taktikát új köntösben tudná tálalni.

Béke a vezetőséggel

Joseph Maria Bartomeu nem éppen az aprótermetű tréner embere, 2015-ös távozásakor nem álltak közel egymáshoz. Márpedig jövőre elnökválasztás lesz a klubnál… Lehetséges, hogy Xavi megvárja az eredményét és utána dönt.

Csatárkrízis

A csapat egyetlen valódi kilencese, Luis Suárez műtét miatt hónapokra kiesett, azonnali pótlásra lenne szükség. Messi nem a legjobb választás azon a poszton, Griezmann inkább árnyékék, egy vérbeli gólvágó kerestetik.

A híres La Masia

Na meg a még híresebb felfedezettek! Xavi, Iniesta és Messi is a Barcelona akadémiájáról került a felnőttcsapatba, nem csoda, hogy nagyon szoros kötelék fűzte össze őket. Jelenleg Carles Alena, Ansu Fati, Carles Pérez és Riqui Puig jelenti az új hullámot. Néhány év és rájuk épülhet a csapat, ha megkapják a lehetőséget.

Vidal és Griezmann

A chilei középpályás nem illeszkedik Xavi játékrendszerébe, Valverdénél viszont stabil kezdő. Ha edzőváltás lesz, az Vidal távozását jelentheti, egy fiatal titán pedig élhet a kínálkozó lehetőséggel. Griezmann helyzete más, ő nem hoz rossz számokat, de mégsem olyan ellenállhatatlan, mint az Atlético Madridnál volt. Lehetséges, hogy új szerepkört kell találni a világbajnok franciának.

A szurkolók

A Bajnokok Ligájában ott van a legjobb 16 között a csapat, a La Ligában is megvan a vezető hely, a klub szimpatizánsai mégsem szívlelik Valverdét, előszeretettel kérdőjelezik meg a döntéseit. Xavi népszerűsége viszont töretlen a Camp Nou-ban, a közönség teljes mellszélességgel mögötte állna.

Fogadjunk, hogy nem kell már sokat várni a hazatérésére!

(Forrás: Marca)

Kapcsolódó cikkek