Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Amikor 2018-ban Luka Modricot tartották a legérdemesebbnek az Aranylabda kitüntető címre, a világ arca jól láthatóan és hallhatóan a földig esett, nagyot koppant! Hogy kicsoda? Luka ki? Na, hát tudjátok, az a csepp ember, a horvát válogatottban! Páran amikor meglátták azt hitték, létszámhiány miatt egy labdaszedő gyereket beöltöztettek a piros kockás mezbe, aztán uzsgyi, mehetett játszani!

A 2018 előtti években Messi és Ronaldo privát játszóterévé vált az Aranylabda-cirkusz, a két menő közé néha páran odafértek, ám Modricra egyáltalán nem számított senki! Arra meg aztán végképp, hogy egy horvát labdarúgó bármikor is kitüntetettje lesz a címnek… Modric előtt és után onnan senki senkihez nem jutott ilyen csillogó cím, bármennyi jó típus is.

És aztán a kétkedők folyamatosan kapták, sőt még mai is kapják a sokkot: Luka Modric ugyanis végtelenül jó! Nem egy egyesületet emelt a csúcsra, kőkemény bajnokságok, amúgy szürke csapataiból passzolt össze egy királyságot!

Egyszerűen elpusztíthatatlan, olyan, mint a Dinári-hegység, ahol nagypapájával vigyázta a kecskéket, persze ott sem megfeledkezve kedvenc játékáról, a labdázásról.

Bámulatos, hogyan bírja az iramot, a manapság már 36 éves világsztár. Egy tempóban végig zakatolja a 90 percet, amikor kell gyorsul, közben szépen menetel. Nem erőltetetten, magától értetődően. Ahogyan abban sincs semmi extra, amikor az összes csapattárs neki passzol, tudják, Modricnál jó helyen van laszti! Nincs olyan elképesztően bitang vészhelyzet, hogy azt Modric ne oldja meg pontosan, elegánsan, okosan, könnyedén! Hiába rontanak rá éhes, ordas farkashordaként, szeme sem rebben!

A Real Madriddal ebben az évben ismételhetetlen, felülmúlhatatlan csodát tett, őt bámulja mindenki. Fáradhatatlansága – milyen érdekes, állandó szuper jelző illeszthető rá – annyira megszokottá vált, mint a Real Madrid hófehér szerelése! Nincs balhéja, legfeljebb utál veszíteni, na akkor mondja a magáét, különben csendben rajzolja a labdát másnak. A legváratlanabb húzásra képes, egyedül ő látja, miért oda és miért annak a kollégának, aztán amikor célba ér a passz, elájul a világ, leesik a vércukorszintje a népnek, mert pont ott, és pont oda…

Amikor pedig – hála Istennek egyre gyakrabban látni – külsővel csavargat passzként, attól kikészül a stadion! A Nemzetek Ligája, franciák elleni meccsére a hazai tévések külön kamerát szerveztek rá, ámuljon a planéta, így is lehet labdát rúgni!

Hosszú évek óta már senki nem firtatja, ki az a Luka Modric!

Egy labdarúgó félisten, hajpánttal!

Kapcsolódó cikkek