Labdarúgás

MLS: Chicharitóék a sereghajtó ellen folytatják a playoff üldözését

2022. szeptember 23.

A San Jose otthonába látogat a Los Angeles Galaxy.

San Jose Earthquakes – Los Angeles Galaxy, vasárnap 04:00

A pillanatnyilag az MLS nyugati konferenciájának utolsó rájátszás-helyezését elfoglaló Los Angeles Galaxy együttese vasárnapra virradóra a sereghajtó San Jose Earthquakes vendégeként léphet pályára. A hazaiak számára már csak becsületbeli kérdése van az összecsapásnak, ellenben az LA-iek azonos pontszámmal állnak a már nem playoff-helyen tanyázó Real Salt Lake-kel, így minden pontra szükségük van céljaik eléréséhez.

A Galaxy legutóbb 4–1-re legyőzte a Colorado Rapidst egymást követő négy nyeretlen mérkőzés után. Ugyanakkor nincsenek rossz formában, az utolsó nyolc fellépésből csak egyet vesztettek el, sok döntetlent játszottak. Ezzel szemben a Quakes a legutolsó öt meccséből csak egyet nyert meg és hármat vesztett el, de számukra már korábban elúszott a szezon. A San Jose hazai környezetben nyugaton a második leggyengébb mérleggel rendelkezik: hat-hat győzelem és döntetlen mellett háromszor kapituláltak a PayPal Parkban. Eközben a Carlos Velával és Javier „Chicharito” Hernándezzel felálló LA hétszer kapott ki idegenben négy-négy siker és pontosztozkodás kíséretében.

A legutolsó egymás elleni mérkőzésen tavaly nyáron a Galaxy a duplázó Chicharito vezérletével 3–1-re győzött San Joséban. Azt megelőzően viszont inkább a Quakes uralta a párharcot, 2020 októberében 2–1-es hazai sikert aratott aktuális ellenfelével szemben, de akkor még játszott az azóta már visszavonult klublegenda, Chris Wondolowski.

Szerző: Ficsura Ádám