Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Megmérkőzik egymással az „Angyalok városának” két csapata.

Los Angeles FC – Los Angeles Galaxy

Az MLS két sztárcsapata „hatpontos” városi rangadót vívhat egymással magyar idő szerint a szombat hajnali órákban a nyugati konferenciát vezető LAFC pályaválasztásában. A Galaxy mögöttük kilenc ponttal a negyedik helyen tanyázik – mentségükre szóljon, hogy egyel kevesebb mérkőzést játszottak ellenlábasuknál.

A listavezető az utolsó három hazai mérkőzését megnyerte, összességében az idényben tízből hétszer hagyták el győztesen a Banc of California Stadium gyepét két döntetlen és egy vereség mellett, mellyel szintén a legjobbak a főcsoportban. A Galaxy sem panaszkodhat a csoportban a negyedik legjobb mérlegére házon kívül. 3-2-2-es mutatójuk úgy jött össze, hogy például a Portland Timberst és az Austin FC-t is két vállra fektették.

Kettőjük közt bár egyértelmű a különbség a táblázaton, egy városi rangadó mindig tiszta lappal indul. Ráadásul a napokban a Galaxy 4–0-ra kiütötte a Montrealt, míg a LAFC legutóbb vereséget szenvedett a Vancouver Whitecaps otthonában. A hírek szerint Carlos Vela továbbra is sérült, míg Gareth Bale és Giorgio Chiellini debütálása valószínűleg még várat magára, de a Galaxy színeiben Javier „Chicharito” Hernández minden bizonnyal bevethető lesz az est legnagyobb csillagaként.

Az idei mindkét egymás elleni találkozást a Galaxy nyerte, de mindkétszer Carsonban diadalmaskodtak a rivális ellen: áprilisban a bajnokságban 2–1, míg május végén a US Open Cup nyolcaddöntőjében 3–1 lett az eredmény a javukra. A 2021-es MLS-idényben egy Galaxy-győzelem mellett két döntetlen született, vagyis az LAFC már csaknem két éve képtelen volt legyőzni az ellenlábast, ezért is kéne nagyon kaparnia ma éjjel a bajnoki címről álmodozó együttesnek.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek