Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

MLS: végre a címvédő LAFC is elkezdi

2023. március 04.

Az Atlanta és a Toronto is nagy meccset vívhat egymással.

Szombat, 22:30 Los Angeles FC – Portland Timbers

Az első MLS 2023-as idényének nyitó hétvégéjén elmaradt a címvédő Los Angeles FC városi rangadója a Los Angeles Galaxy ellen a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt. Így a címvédő még nem lépett pályára, az első mérkőzését a tervek szerint most szombaton vívhatja a 2015-ös bajnok Portland Timbers ellen. Az oregoniak az első mérkőzésüket 1–0-ra megnyerték a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City ellen egy korai góllal. Az oregoniak a nyolc évvel ezelőtti bajnoki cím óta még kétszer bejutottak a nagydöntőbe, ám újabb győzelmet nem arattak, 2022-ben viszont egy pont híján a playoff-ról is lemaradtak, ami nyilvánvalóan fájó pont volt, melyet az újonnan elrajtolt idényben feledtetni szeretnének.

A Los Angeles FC-t sokan esélyesnek tartják a címvédésre, egyelőre azonban a tavalyi bajnoki döntő óta még nem láthattuk őket tétmeccsen, így nem tudjuk milyen formát és játékerőt mutatnak. Alighanem ők is szeretnék a lehető legjobban kezdeni az új idényt bajnokként a hazai közönség előtt. Ugyancsak mellettük szólhat, hogy a tavalyi három egymás elleni mérkőzés közül kettőt a kaliforniai csapat nyert, utoljára múlt októberben idegenben 2–1-re múlták felül a Timberst.

Vasárnap, 01:30 Atlanta United – Toronto FC

A szombati játéknap egy másik izgalmas párosításában a keleti konferencia két, tavaly a rájátszásról is lemaradó csapata találkozik egymással. A 2019-es bajnok Atlanta United és a 2017-ben végső győztes Toronto FC egyaránt versenyben szeretne lenni a playoffért a 2023-as szezonban, egyelőre azonban nagy kérdés, hogy valójában mennyire tudtak megerősödni az új idényre. A nyitófordulóban a georgiaiak Thiago Almada hosszabbításbeli duplájának köszönhetően fordítottak és nyerték meg 2-1-re a San Jose Earthquakes elleni találkozót, miközben a kanadai csapat hasonló körülmények közt, csak éppen a szenvedő fél oldalára került a D.C. United elleni 3–2-es vereség alkalmával – sokáig 2–1-re vezetett. A Lorenzo Insignével és Federico Bernardeschivel fémjelzett TFC tavaly csak az utolsó előtti helyen végzett a konferenciában, így lenne mit kijavítania, de az Atlanta is csupán hat ponttal előzte meg őket és nyolc egységre volt a végelszámolásnál az utolsó playoff-helyezéstől.

A Toronto az utolsó öt egymás elleni meccsből csak egyet nyert meg, amikor tavaly júniusban 2–1-es győzelmet aratott a BMO Fileden. A két csapat legutolsó találkozását a mostani felállásban vívták és a mexikói Juán Sánchez mesterhármasával lendítve 4–2-re diadalmaskodott az Atlanta United, amely most is esélyesebbnek számíthat.