Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Mourinho vs. Ndombele: a portugál edzővel nehéz jól kijönni

2020. június 28.

José Mourinho az egyik legmegosztóbb edző, aki szigorúan ragaszkodik a saját elképzeléseihez, és minden klubnál a saját képére formálja a keretet. Az adott gárda vezetői pedig engedélyezik ezt, bízva az eredményekben. Igaz, mostanság nem igazán ér el nagy sikereket a Special One, ellenben a balhék elmaradhatatlanok…

Tanguy Ndombele

A legfrissebb eset: a francia középpályásért rekordösszeget fizetett a Tottenham, ám azután érkezett Mourinho, akivel nem igazán találta meg a hangot a szűrő. Az ESPN értesülései szerint, nem kíván tovább együtt dolgozni a portugál trénerrel, valószínűleg a nyáron távozik Londonból.

Iker Casillas

José azonnal parkolópályára helyezte a legendás kapust, amint megérkezett Madridba, a szurkolók pedig ezt nem nézték jó szemmel. Sőt, az öltöző is két részre szakadt, sok játékostársa fogta a világ- és Európa-bajnok portás pártját az eset kapcsán. Mourinho viszont hajthatatlan maradt…

Pepe

Többek között a Special One honfitársa, Pepe is kiállt Iker mellett, ennek köszönhetően pedig szembekerült edzőjével. Mourinho nem is rejtette véka alá a véleményét, annyit üzent a belső védőnek, hogy inkább a csapatbéli helye miatt aggódjon, mivel Raphael Varane bármikor kiszoríthatja.

Paul Pogba

Újabb angliai kaland, amely során az öntörvényű mester kimutatta a foga fehérjét. Hiába tért vissza Pogba a Juventustól, sorozatosan összetűzésbe került edzőjével a francia a játékos. A balhék pedig csak egy módon végződhettek: Paultól elvették a csapatkapitányi karszalagot.

Kevin de Bruyne

A Chelsea a mai napig bánhatja, hogy a belga középpályás helyett a portugál szakembert választottál. Második londoni regnálása alatt, Mourinho nem ért el akkor sikereket, ráadásul olyan tehetségeket pazarolt el, mint De Bruyne, Lukaku vagy éppen Salah. A belga középpályás ma a világ legjobb öt játékosának egyike.

Quaresma

A szabadszellemű szélső sem bírta José kezelését, így nem csoda, hogy a milánói karrierje hamar véget ért az edzőváltás után. A portugál támadó bulis életvitelét nem tolerálta honfitársa, így nem jutott neki hely az Inter kezdőcsapatában.

Luke Shaw

Az angol balhátvédet óriási tehetségnek tartották, le is igazolta a Manchester United, ahol azonban nem tudta hozni az elvárt szintet. Sokszor volt sérült, ráadásul Mourinho is sokat kritizálta, nem csak edzéseken, de nyilvánosan is. Plusz még lehetőséget sem kapott Ashley Young mögött.

Cristiano Ronaldo

Újabb honfitárs, akivel nem jött ki José… CR7 hiába a világ egyik legjobb játékosa, a Special One mégis inkább a brazil Ronaldót méltatta, ami nem tett jót Cristiano önbizalmának. Nem csoda, hogy azután lendült játékba igazán, hogy Mourinho elhagyta a spanyol fővárost.