Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Javier Zanetti az egyik legelnyűhetetlenebb játékos volt, aki valaha megfordult a futballpályán. 22 évesen igazolt az Interhez, ahonnan 19 évnyi szolgálat után, 41 esztendősen vonult vissza. 860 mérkőzést játszott kék-feketében, összesen közel 74000 percet volt a pályán.

A BL-győztes, ötszörös olasz bajnok jobbhátvéd elárulta, hogy miben is rejlett hosszú pályafutásának titka: a kőkemény edzésben. Egyes testépítők is megirigyelték volna a legenda lábedzését, főleg a lábtoló gépen volt legyőzhetetlen a gaucho. Erről a Fox Sports Italiának mesélt.

„Az erő egyike a legfontosabb tulajdonságaimnak. Amikor 1995-ben megérkeztem Olaszországba, egyből erősítő edzéseket kezdtem végezni, a csapattal és külön is.

Kétszer játszottunk egy héten, de teljesen mindegy, hogy melyik nap, sosem hagytam ki a hétfői erősítő edzést. 48 óra után pedig nemhogy fáradtnak éreztem volna magamat, sokkal inkább készen álltam a következő mérkőzésre.

Ha rajtam múlna, fekvenyomást is kellene csinálni a játékosoknak, de meghatároznám, hogy a szezon különböző periódusaiban mekkora súly az ideális. Annak idején 500 kilogrammal lábtolóztam, illetve 310 kilót emeltem fel egy lábbal (hogy ez pontosan hogy nézett ki, az nem derült ki – a szerk.).”

Nem rossz mi?

Az Inter alelnökeként dolgozó Javier megreformálná a futballisták edzését, annak érdekében, hogy jobban tudjanak teljesíteni a pályán.

„A robbanékonysági gyakorlatokat máshogy építeném be, például José Mourinho nagyon szerette az olyan labdás edzéseket, amikor sok ritmus- és irányváltás volt.

Úgy hiszem, a modern futballban többre van szükség, mint erőnléti edzőkre. Több ember kell, akik mind különböző területen dolgoznak, de ugyanakkor tartják egymással a kapcsolatot. Persze, pihenni is kell, én is üldögéltem a meccsek után a medencében, aztán másnap mentem a konditerembe.”

És felemelt egy kisebb autót…

Kapcsolódó cikkek