Labdarúgás

NB I 7. forduló: jön a Derbi!

2022. szeptember 02.

Nincs megállás, azonnal a csütörtöki Honvéd – Újpest találkozót követően folytatódik a honi élvonalbeli labdarúgás.

Folytatódik-e a zalaegerszegi menetelés? Hogyan boldogul az edzőt váltó Debrecen? Mit hoz az első Derbi?

Mezőkövesd – Zalaegerszeg

A hazaiak eddig nem sokat tettek be a “közösbe”, a Debrecen 4-2-s legyőzését leszámítva nem mutattak sokat a matyóföldiek. Supka Attila csapatának nem lesz könnyű dolga, hiszen a támadófutballt erőltető Zalaegerszeget látják vendégül péntek este. Tajti Mátyásék két vereséget követően tértek vissza a győztes ösvényre hétközben, ráadásul Joao Janeiro állásába került a Zalaegerszeg 4-2-es sikere. Amiben bízhat a Mezőkövesd, hogy ezúttal kényelmesen bazírozhatnak a kontrákra, hiszen a zalaiak labdával érzik magukat kényelmesen.

Debrecen – MOL Fehérvár

A szombati nap kiemelten fontos mérkőzése az edzőváltáson áteső Debrecen, valamint a Kecskemétet nyögvenyelősen legyőző Fehérvár párharca lesz. Ugyan a következő vezetőedző kilétéről még semmit sem tudni, a hétvégén Dombi Tibor ül le a Loki kispadjára megbízott trénerként. A fehérváriaknál nagyon nagy szükség volt a Kecskemét elleni győzelemre, két rutinos játékosuk szállította a három pontot Nego, és Stopira személyében. Meg lesz-e az első debreceni siker, vagy folytatja felzárkózását a Fehérvár?

Újpest – Ferencváros

A forduló felhozatalából egyértelműen az első Derbi tűnik ki érdekeltség szempontjából. Teltház, paprikás hangulat vár a felekre a Megyeri Úton, az más kérdés, hogy a csapatok mennyire fogják átadni magukat a hangulatnak. A Fradinál Csercseszovnak már a Trabzonspor elleni EL-mérkőzésre is gondolnia kell, ráadásul a Vasas meccset követően nem érzett nagy különbséget a következő hetek megpróbáltatásiban, illetve az Újpest elleni Derbiben. A IV. kerületieknek nem sikerült még nyerni a jelenleg futó idényben, és az utolsó helyen tanyáznak.

Az előző bajnoki szezon végén látott olló egyre inkább nyílik minőségben a két klub között, nem valószínű, hogy hosszú idő után újra Újpest győzelemmel zárul egy Derbi.

Szerző: Tokics Tamás