Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A héten elkezdődik az OTP Bank Liga 2022-23-as idénye.

A szezon előtt felállítottunk egy erősorrendet az NB I-es csapatok között. Mely csapatok esnek ki? Melyek állnak dobogóra? Melyik klub a legesélyesebb a bajnoki címre? Szubjektív rangsorunkban erre próbálunk választ adni. Tokics Tamás beharangozója.

  1. Újpest

Télen még a kiesés szele legyintette meg a IV. kerületi együttest, tavasszal stabil teljesítményt nyújtva maradt bent Milos Kruscsics irányításával az Újpest. A tulajdonosváltás körüli mizéria kissé rányomta bélyegét a nyári felkészülésre, illetve az átigazolási időszakra. Vincent Ovono megszerzése nagy fegyvertény, ugyanakkor elvesztették a grúz párost, Budu Zivzivadzét, és Giorgi Beridzét. A csapat sztárja Yohan Croizet jelzésképpen nyilatkozott a nyári időszak elején, hogy hiányoznak még gyors játékosok a keretből. Tulajdonosváltás nem történt, ezért az újpesti stábnak abból kell főzni, ami van. (Nem feltétlen rossz, hogy nem nyílt ki a pénzcsap, lásd: Honvéd.) A védekezés stabilizálása volt Kruscsics első számú feladata, amely sikerült, helyenként látványos támadó stílussal párosult. A kölcsönből visszatérő Junior Tallo vállára nehezedik az a teher, amit Budu Zivzivadze hagyott maga után a remek tavaszi kölcsönjátékát követően. Idén jogos elvárás lehet az újpesti szintlépés, de a dobogóért vívott harchoz ráfért volna még némi erősítés a klubnak.

Akikre érdemes lesz figyelni: Csongvai Áron, Szabó Bálint, Katona Mátyás

Bold tipp: Csongvai Áron válogatott meghívót kap ebben az idényben, illetve nem lesz jobb az Újpest gólkülönbsége +5-nél.

  1. Paks

Az lehet, hogy Bognár György személyében csak az ember távozott, de a filozófia viszont marad? Mennyire volt klubfilozófia a támadó felfogású futball? Vagy az egész annyiban merül ki, hogy csak magyar játékosok alkotják a keretet? Bognár György maga adta hozzá azt a pluszt, amiért sokan beleszerettek a Paksba? Számomra sok érdekes kérdést vet fel a paksiak soron következő szezonja. Egy biztos, Waltner Róbert érkezett a kispadra, aki a Zalaegerszegnél bőven erőn felül teljesített csapatával az előző idényben. Szépen megfigyelhető volt, a Zete egyre inkább bátorodott fel a szezon előrehaladtával, Waltnernek ebben nagy szerepe volt. Pakson alkalmazkodnia kell némileg a szurkolói elvárásokhoz, valamint a klub elvárásához, ráadásul a gólkirály Ádám Martin távozott a csapattól, ellenben Varga Barnabás személyében jött a pótlás. Ha Waltner taktikai szofisztikáltsága – Bognárhoz képest – párosul a tavalyi számokkal, akkor a Paks kérdés nélkül léphet ki a nemzetközi kupaporondra az év végén.

Akikre érdemes lesz figyelni: Szabó Bálint, Varga Barnabás, Vas Gábor

Bold tipp: Legalább nyolc kapott gól nélküli meccse lesz a Paksnak (tavaly három volt).

Kapcsolódó cikkek