Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A héten elkezdődik az OTP Bank Liga 2022-23-as idénye.

A szezon előtt felállítottunk egy erősorrendet az NB I-es csapatok között. Mely csapatok esnek ki? Melyek állnak dobogóra? Melyik klub a legesélyesebb a bajnoki címre? Szubjektív rangsorunkban erre próbálunk választ adni. Tokics Tamás beharangozója. 

  1. MOL Fehérvár FC

Utoljára 2018-ban ünnepelhetett bajnoki címet a székesfehérvári alakulat, azóta háromszor végeztek dobogós helyen, míg az előző idényben megesett az a csúfság, hogy lemaradtak a dobogóról. Negyedik helyük végül elérte a minimális célt, hiszen a Ferencváros kupagyőzelme miatt elindulhatott a Vidi, az Ekl-selejtezőben. Az tisztán látszik, hogy hasonló problémákkal – pl.: területmenedzsment – fognak nekivágni ennek a szezonnak is, ugyanakkor tisztul a kép. Sallói István elkötelezte magát Michael Boris mellett, a német tréner év végi eredményei meggyőzték a sportigazgatót. Új időszak veszi kezdetét Fehérváron, nem hosszabbítottak Nikolics Nemanjával vagy Bese Barnabással, eladták Géresi Krisztiánt, Szendrei Norbertet, Zsóri Dánielt. Érkezett Szerafimov Zalaegerszegről, Bumba Kisvárdáról, illetve jelen állás szerint megtartják az újpesti kölcsönjáték után Zivzivadzét. A keret nem gyengült, viszont egy kétfrontos küzdelem keresztülhúzhatja Loic Negóék bajnoki címről szőtt álmait. A Vidinél innentől nincs mellébeszélés, a Fradi kihívójának kell lenni ettől az évtől.

Akikre érdemes lesz figyelni: Peter Pokorny, Nikola Szerafimov, Csoboth Kevin

Bold tipp: Kenan Kodro, és Budu Zivzivadze összesen 30 gól felett fognak termelni.

 

  1. Ferencváros

Kihívók ide, kihívók oda, ebben az évben is a Ferencváros a legesélyesebb csapat a bajnoki címre. A zöld-fehérek számára az utóbbi időben az volt a kérdés, hogy mikor, és mennyivel nyerik meg az OTP Bank Liga aktuális kiírását. A Fradinál emiatt a fontossági sorrend egyre inkább a nemzetközi szereplés felé billen, mondhatni elvárás, hogy legalább Ekl-csoportkörös legyen a csapat. Nagy érvágás Miha Blazic távozása, aki a NB I egyik, hanem legjobb védője volt. Adama Traoré személyében gólerős szélsőt igazoltak, a védelembe két játékost szerződtettek. Azzal lehet vitatkozni, ahogyan a klub átigazolási politikája zajlik, Xavier Mercier érkezése egyelőre talány. Az idény elején szinte biztos, hogy a Ferencváros élni fog a halasztások lehetőségével, a kettős terhelést szeretnék minél inkább elhúzni. Sztanyiszlav Csercseszov gárdája tavaly döcögősen, de behúzta a bajnokságot, idén még annál is jobb teljesítményben reménykednek a szimpatizánsok

Akikre érdemes lesz figyelni: Adama Traoré, Pászka Lóránd, Mats Knoester

Bold tipp: 80 pont felett zárják a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek