Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Bayern München egyre közelebb kerül Callum Hudson-Odoi leigazolásához: a bajor klub 30 millió eurót és egyéb extrákat ajánlott a múlt héten a fiatal játékosért. Az alkudozásnak viszont nincs még vége, a futballista ára elérheti a 40 millió eurót is.

Egy nem mindennapi átigazolás bontakozik ki a szemeink előtt egy olyan 18 éves játékos főszereplésével, aki alig kap játéklehetőséget a Maurizio Sarri által irányított Chelsea-ben. Hogy ennek mi a magyarázata? Nos, emlékezzünk csak Jadon Sancho esetére, mert tulajdonképpen ebből profitál most a Chelsea és Callum Hudson-Odoi is.

Még 2017-ben a Bayern München is leigazolta volna Sanchót, ám ő inkább a Dortmundot választotta. A Bayern viszont most nem szeretné, ha megint lemaradna egy újabb fiatal angol tehetség szerződtetéséről. Sancho karrierje meredeken ível fölfelé és ennek megfelelően az ára is növekszik. Hasonló sors várhat Callum Hudsonra is és ezért már idejekorán elkezdte ostromolni a Bayern München ajánlatokkal a londoni kékeket, ezzel gondoskodva arról, hogy a Chelsea olyan árat kérjen, amit a Dortmund már biztosan nem engedhet meg magának.

Egyébként a Chelsea-nél eredetileg Callum Hudson-Odoi szerződésének meghosszabbításában gondolkodtak, de ez már nem fog megtörténni. Ehelyett maximalizálták egy olyan játékos értékét, aki a felnőttcsapatban még csak nem is alkotott eddig maradandót. Ha létrejön az üzlet, akkor Callum Hudson lesz a valaha volt legdrágább angol tinédzserkorú futballista. Ha nincs a „Sancho féle előzmény” akkor aligha kérhetnének ilyen magas árat most érte.

Eddig nem volt jellemző a Bayern Münchenre, hogy ilyen drágán vegyenek egy ennyire fiatal játékost. Ez elég kockázatosnak tűnik és korábban inkább az volt a jellemző a bajorokra, hogy kész futballistákat vesznek, akik már elértek valamit a karrierjükben. Viszont az utóbbi években elképesztően durván nőttek az igazolási díjak és ez alaposan megdrágította az efféle stratégiát. Utólag már elmondható, bizonyára bánják a bajorok, hogy 2016-ban nem fizettek 50 millió eurót Leroy Sané-ért 2016-ban és sajnáltak 75 millió eurót Kevin De Bruyne leigazolására 2015-ben. Igaz, a 2016-os Európa-bajnokság után 35 millió euróért megvették Renato Sanchezt, ám a portugál játékos nem sok sót evett meg Münchenben. Emiatt biztos, hogy sokan aggódnak a klubnál amiért egy nagy összeget készülnek most elkölteni Callum Hudson-Odoi megszerzésére.

A Bayern igazából kényszerhelyzetben van, hiszen Arjen Robben és Franck Ribery is távozik hamarosan és emiatt mindenképp igazolni kell a szélekre. Ezért is áll küszöbön Hudson-Odoi átigazolása, még ha ennyi pénzért nagy kockázattal is jár. Na meg persze a Dortmundnak is keresztbe tehetnek ezzel.

A sárga-feketék hat ponttal vezetik a bajorok előtt a bajnokságot és az utóbbi években rendre rendkívül jó érzékkel választották ki az alulértékelt, ám rendkívül tehetséges fiatal játékosokat. Ha a Dortmund kinézte magának, akkor tényleg elég jó lehet és valószínűleg ez járt Hasan Salihamidzic sportigazgatónak a fejében is.

Kapcsolódó cikkek