Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Bayer Leverkusen (8,00) vs. Bayern München (1,30), szombat 20:00

Egy hete ért véget a Bundesliga 2019/2020-as kiírása, ahol sorozatban nyolcadszor is a Bayern München emelhette fel a "salátástálat". A rekordbajnok müncheniek számára viszont nincs pihenés, szombat este a Bayer Leverkusen elleni kupadöntőn kell megmérettetniük magukat. Mivel még a Bajnokok Ligájában is harcban állnak, nem kizárt, hogy 2013 után újra triplázik a bajor együttes, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy behúzzák a DFB-Pokalt is. Nagy a tét ugyanakkor a Leverkusen számára is, hiszen az 1992/1993-as szezon után először emelhetnék a magasba a trófeát – történelmük során pedig másodszor. A leverkuseinek számára több szempontból is elégtétel lehet a kupagyőzelem. Egyrészt, a bajnokságban mindössze két ponttal maradtak le a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyről, másrészt lemoshatnák magukról a Bayer "Neverkusen" gúnynevet, amit az 1990-es években ragasztottak az együttesre. A gúnynév a csapat örökös második helye miatt ragadt rá a klubra, ugyanis – amellett, hogy sosem nyertek még Bundesligát – 1996 óta ötször lettek ezüstérmesek a német élvonalban, és kétszer veszítettek el hazai kupadöntőt, egyszer pedig BL-finálét. 

De nézzük a formákat. 

A Bayer Leverkusen Karim Bellarabi (26 meccs/4 gól) személyében egyetlen hiányzóval kell, hogy számoljon. A pandémia időszak előtti kiegyensúlyozott teljesítmény a bajnokság újraindulása után kissé megtört, a Wolfsburg elleni 4-1-es vereséggel tizenkét meccses veretlenségi sorozatot (11 győzelem, 1 döntetlen) szakítottak meg, majd ezt követően a Bayern München (2-4) és a Hertha (0-2) is nagy falatnak bizonyult a Gyógyszergyáriak számára. A kupában viszont magabiztosan jutottak el a fináléba: búcsúztatták az Aachent (4-1), a Paderbornt (1-0), a Stuttgartot (2-1), az Union Berlint (3-1), az elődöntőben pedig a negyedosztályú Saarbrückent (3-0). A csapat legnagyobb sztárja egyértelműen a huszonegy éves Kai Havertz, aki 42 mérkőzésen 16 góllal és 12 gólpasszal áll idén minden sorozatot figyelembe véve – nem hiába keresik a kegyeit a legnagyobb klubok, többek között a Bayern München is. Azt se feledjük el, hogy a Leverkusen is áll még a nemzetközi kupaporondon, egy esetleges Európa Liga-győzelemmel akár még a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplést is kiharcolhatná… 

A Bayern München talán Jupp Heynckes regnálása óta nem nézett ki ennyire jól. Robert Lewandowski másodvirágzását éli (42 meccs/49 gól+6 gólpassz), a Bundesliga gólkirályi címét már megszerezte, de jó eséllyel a kupában is övé lesz az Aranycipő – sőt, a Bajnokok Ligájában is vezeti a góllövőlistát. A müncheniek támadógépezete egészen zseniális, 34 mérkőzésen 100 gólt szereztek a Bundesligában, amivel kis híján megdöntötték saját rekordjukat – az 1972/1973-as szezonban 101 gólig jutottak. Hansi Flick csapata félelmetes támadófutballt produkált az egész idény során, s emelett még a védekezésük is rendben volt: 32 kapott góljukat sem tudta fölülmúlni senki a német élvonalban. A kupában is magabiztosan meneteltek: a Cottbus (3-1), a Bochum (2-1), a Hoffenheim (4-3), a Schalke (1-0), és a Frankfurt (2-1) ellen vezetett az útjuk a berlini fináléba. Három hiányzóval kell számolnia Flicknek, Thiago Alcantara (24 meccs/3 gól), Niklas Süle (8 meccs) és Corentin Tolisso (13 meccs/1 gól) játékára nem számíthat a német mester. 

A két csapat egymás elleni meccsei rendre sok gólt hoznak, 2017-ig kell visszamenni az időben, ha olyan találkozó után kutatunk, ahol háromnál kevesebb gól esett. A 2019/2020-as szezonban eddig döntetlen az eredmény: novemberben a Leverkusen 2-1-re győzött az Allianz Arénában, míg tavasszal a Bayern hozta el a három pontot (4-2) a BayArénából. 

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt – 1,55

 

Kapcsolódó cikkek