LabdarúgásNemzetek Ligája

UEFA Nemzetek Ligája: D1-es csoport

2022. június 09.

Hogy itt sok gólra nem kell számítani, az szinte biztos, mert épp úgy alakul a párosítás, hogy a hasonló erősségek vagy épp gyengeségek találkoznak egymással.


 

 

Moldova – Lettország

négy pont két idegenbeli meccset követően nem rossz Serghei Clescenco fiaitól, hát még akkor, ha azt is számításba vesszük, hogy nem kaptak gólt ezen találkozók során. A vendégségbe érkező Dainis Kazakevics csapata odahaza nyerte meg mindkét összecsapását, méghozzá szintén kapott gól nélkül abszolválva a sikereket, így jól kirajzolódik ezen két együttes fölénye a kvartettben, tehát ez az első sorsdöntő derbi, amin eldőlhet a feljutó kiléte. A jó védekezések okán inkább kevés gólra lehetne tippelni és miután a letteknek idegenben az egy pont is remek lenne az előnyük megőrzése érdekében, így tőlük aligha várhatunk kockáztatást.

 

Andorra – Liechtenstein

Az előző körben szerzett egy pont adhat némi reményt Jesús Luís Alvárez de Eulate tanítványai számára, hogy most ismét hazai környezetben sikerül megszerezni a győzelmet is a csoport egyetlen nulla pontos csapata ellenében, mert Martin Stocklasa legénysége mindkét mérkőzését elbukta a sorozat eddigi szakaszában. A találatokban nem biztos, hogy kell bizakodni, mert egyik fél sem az a kimondott gólgyáros, ráadásul eddig egyik sem volt még eredményes, ami alapján akár egy gól el is döntheti a három pont sorsát.