Labdarúgás

Nemzetek Ligája: Németországot is meglepné a Rossi-gárda

2022. június 11.

Ez persze nem lesz egyszerű, de esély azért mindig van. 

Magyarország-Németország, 20:45

Teltház és minden bizonnyal remek hangulat (reméljük, csupán sportszerű szurkolás) várja majd a csapatokat. Marco Rossi együttese valósággal berúgta az ajtót a Nemzetek Ligájában, hiszen rögtön az első meccsen 1-0-ra nyert a nemzeti csapat a tavalyi Eb-ezüstérmes Anglia ellen. Persze a Nemzetek Ligája a mieinkhez hasonló válogatottoknak igencsak alkalmas terep a bravúrszerzésre, ez azonban semmit nem von le abból a teljesítményből, amit a magyar válogatott nyújtott, kiváltképp a labdás játékra gondolva. 

A keddi, olaszok elleni találkozó pedig inkább a kármentésről szólt. Azon a meccsen pedig kijött az, amitől jogosan lehet félni a szombati találkozóval kapcsolatban is. A magyar együttesnek van jelenleg egy igen erős első sora, de nincs meg a keretben az a mélység, ami ahhoz lenne szükséges, hogy stabilan, sok mérkőzésen keresztül jól teljesítsenek Rossiék. Az tehát, hogy ilyen lebonyolítás mellett rendezik meg az NL-t, egyszerre előny és hátrány is, hiszen bár a nagycsapatok is fáradtak, a mieink is egyre inkább azok lesznek idővel. 

Ennek megfelelően sok cserére nem is kell majd számítani. A kapuban ismét Gulácsi Péter állhat majd, ezen kívül maximum egy-két változára számíthatunk csupán. 

Hansi Flick, a németek újdonsült szövetségi kapitánya ennek ellenére nem számít könnyű találkozóra. Megnéztük és kielemeztük a mérkőzéseiket. A magyarok kompaktak, fegyelmezettek és remekül zárják le a területeket. Tudják, hogyan nehezítsék meg riválisuk dolgát” – fogalmazott. 

A németek két ponttal a zsebükben érkeznek, míg  a mieinknek jelenleg három egysége van. Egy döntetlennel talán egyik csapat sem lenne elégedetlen, mi legalábbis semmiképpen…