Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A L'Éqiupe vasárnapi lapszámának címlapján közölte, hogy véget ért a Neymar-saga, a brazil támadó biztosan marad a PSG-nél. Sok hűhő a semmiért – így is nevezhetnénk a brazil körül kialakult herce-hurcát, amitől hangos volt a sajtó a nyár folyamán. A helyzet pikantériája, hogy 2018 februárjában Neymar beperelte a Barcelonát, mivel a katalánok állítólag 26 millió eurós aláírási bónusszal tartoztak neki. Bő egy évvel később elszabadult a pokol… Összegyűjtöttük, hogy honnan hova jutott a Neymar-ügy. 

 

 

Május 08. – Balhé az öltözőben

Neymar csúnyán összekapott csapattársával, Julian Draxlerrel, aki azzal gyanúsította a brazilt, hogy túlságosan öncélúan játszik. Neymar állítólag így reagált: „Ki vagy te, hogy így beszélj velem? Az egyetlen, amire képes vagy, hogy hogyan passzold hátra a labdát!"

A balhé tettlegességig nem fajult, de ha Thomas Tuchel vezetőedző nem lép közbe, valószínűleg összementek volna a felek. 2019-ben először ekkor röppent fel a hír, hogy a PSG nyitott arra, hogy elpasszolja a 220 millió eurós rekordigazolását. 

 

Május 24. – Engedély nélküli távozás

Az utolsó bajnoki fordulót kénytelen volt legnagyobb sztárja nélkül lejátszani a párizsi együttes, miután Neymar Jr. úgy gondolta, hogy engedély nélkül hazautazik Brazíliába, hogy elkezdje a felkészülést a Copa Américára (ahol végül sérülés miatt nem léphetett pályára). 

„Nem én engedtem el Neymart, nem sportszakmai döntés volt, ráadásul én nem is dönthetek ilyen kérdésben” – nyilatkozta dühösen Tuchel a Reims elleni meccs előtt. 

 

Június 18. – Első ajánlat az asztalon?

A francia lapok arról számoltak be, hogy a Barcelona bejelentkezett, hogy szeretné visszaszerezni egykori alkalmazottját. A katalánok 100 millió mellett Samuel Umtitit, Ousmane Dembelét és Ivan Rakiticet terveznek felajánlani, de hivatalos lépésre addig nem kerül sor, amíg a brazil bírósági ügye nem rendeződik. 

 

Június 19. – „Haza akarok menni!”

A Mundo Deportivo arról számolt be, hogy Neymar SMS-t küldött a PSG klubigazgatójának, Nasszer el-Kelaifinek, amelyben ez állt: „Nem akarok többé itt játszani. Haza akarok menni. Sosem kellett volna eljönnöm onnan…”

A spanyol Gol televíziós csatorna információi szerint a brazil már házat keres magának a katalán fővárosban. 

 

 

 

Június 25. – Megegyeztek, öt évre ír alá

A katalán Sport arról cikkezett, hogy megtörtént a megállapodás, Neymar ötéves szerződést köt a Barcával. A lap szerint három feltétele volt Josep Maria Bartomeu elnöknek: a dél-amerikai jelentse ki a sajtóban, hogy az ő döntése volt a visszatérés, vonja vissza a pert, amit a klub ellen indítványozott, illetve csökkentse a fizetési igényeit. A PSG-vel még nem történt meg az egeszség. 

 

Június 28. – Neymar családja Barcelonában intézkedik 

A katalán Sport beszámolója alapján Neymar édesanyja és testvére már a városban tartózkodik, hogy előkészítse a terepet a futballista érkezésére. 

 

Július 01. – A La Liga elnöke ellenzi a transzfert 

Javier Tebas, a spanyol liga elnöke az Onda Cero rádiónak adott interjúban kijelentette, hogy nem szeretné viszontlátni Neymart a bajnokságban: „Ha nem képes megfelelően viselkedni a pályán kívül, akkor jobb lenne, ha nem Spanyolországban futballozna, mert nem mutat jó példát”.

 

 

 

Július 04. – Lemond a Barca alalnöke

A klub hivatalos oldalán közölte, hogy Jordi Mestre alelnök lemondott posztjáról. A sajtó szerint a Neymar-ügy állt. A katalán Sport úgy értesült, hogy Mestre erősen kampányolt a brazil visszaszerzése ellen, szerette volna megőrízni a klub erkölcsi értékeit. 

 

Július 08. – Hiába várta az első edzésre a PSG

A klub közleményben adta hírül, hogy a brazilt hiába várták a felkészülés első tréningjére, nem érkezett meg. A párizsiak kijelentették, hogy megteszik a megfelelő lépéseket az ügyben. Neymar édesapja hamarosan reagált, miszerint a fia a Neymar Intézet jótékonysági szervezet vezetőjeként tevékenykedik a hét folyamán, a francia fővárosba pedig egy héttel később tér majd vissza. 

 

Július 15. – A visszatérő

Neymar visszatért Párizsba, de a Mundo Deportivo megemlítette, hogy nem biztos, hogy elutazik a csapattal az ázsiai túrára. 

A Sky Sports értesülései szerint Neymar hosszú megbeszélést folytatott a klub sportigazgatójával, Leonardóval, ahol közölte, hogy esze ágában sincs maradni. 

 

 

 

Július 16. – Első hivatalos ajánlat

A katalánok felajánlották Neymar játékjogáért cserében Phillipe Coutinhót és Ousmane Dembelét, valamint 40 millió eurót. Az As sportnapilap szerint a PSG elnöke nevetségesnek minősítette az ajánlatot. 

 

 

Július 19. – Újabb ajánlat

A Sky Sports értesülései szerint a Barca 100 millió eurót mellett két játékost ajánlott fel a franciáknak, akiket az alábbi listáról választhatnak ki: Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic, Nélson Semedo, Malcom és Samuel Umtiti.

 

Július 21. – Újra edzésben

Thomas Tuchel kijelentette, hogy Neymar a napokban már edzeni fog, és az ázsiai túrára is elutazik a csapattal. 

 

Augusztus 03. – Tűnés innen!

A Paris SG elhódította a Francia Szuperkupát, miután 2-1-re legyőzte a Rennes-t. Neymar nem lépett pályára a meccsen, de odaállt a csapat mellé ünnepelni (ahogyan mindenki más), de a csapatfotó készítése előtt Kylian Mbappé kilökdöste a képből a brazilt, mondván, nincs neki ott semmi keresnivalója…

 

 

 

 

Augusztus 10. – Újabb név a kérők között

A spanyol lapok egybehangzóan állítják, hogy Neymar a Real Madrid csapatával tárgyal. Az As szerint évi 40 milliós fizetést ajánlottak a támadóért. Sokan megbélyegezték a dél-ameriakai futballistát, hogy ha a királyiakhoz szerződik, akkor áruló lesz, de Rivaldo a szárnyai alá vette őt.

 

Augusztus 12. – Minden jel a távozásra utal

Az UOL Esporte a Twitter-oldalán számolt be arról, hogy a PSG-shop polcairól eltűntek a Neymaros termékek. Mindeközben Eric Abidalt, a Barca sportigazgatóját Párizsban látták, a spanyol lapok szerint a PSG-vel tárgyalt. 

 

Augusztus 20. – Már a Juve is képben

A spanyol As szerint Fabio Paratici sportigazgató a Paris SG-vel tárgyal Neymar megszerzéséről. A hírek szerint a torinói együttes 100 millió euró mellett Paulo Dybala játékjogát ajánlotta fel a brazilért cserében. 

 

 

 

Augusztus 22. – Minden eddiginél gigantikusabb ajánlat

A francia L'Équipe szerint a Real Madrid 100 millió euró mellett James Rodríguez, Gareth Bale és Keylor Navas játékjogát kínálta fel Neymarért, de a Marca szerint a franciák Vinícius Júniort, Thibaut Courtois-t és Casemirót szerették volna, így elutasították. Eközben a Barca állítólag kölcsönszerződésen gondolkodik. 

 

Augusztus 27. – Újabb tárgyalás a Barcával

A spanyol és francia lapok egybehangzóan állítják, hogy a Barcelona küldöttsége Párizsban tárgyal Neymar átigazolásáról. A hírek szerint a PSG pénzt szeretne kapni érte, de a katalánok már Griezmann játékjogát is részben hitelből fedezték, ezért valami alternatív megoldást keresnek. 

 

Augusztus 29. – Deal, megállapodtak!

A Barca hosszas egyezkedés után végre megállapodott a Paris Saint-Germainnel. Egyelőre nincs hír arról, hogy milyen vételáron viszik "haza" a Neymart, de Gianluca Di Marzio arról számolt be, hogy két órán belül megtörténik a hivatalos bejelentés. 

 

 

Augusztus 31. – Neymar marad

Leonardo a Metz elleni bajnoki után nyilatkozott, amelyben kijelentette, hogy valóban tárgyaltak a katalánok képviselőivel, de nem történt megegyezés. 

„Az FC Barcelona az egyetlen klub, amellyel tárgyaltunk. El akarjuk adni Neymart, de nem mindenáron. Nincs olyan klub, amelynek elég pénze lenne ahhoz, hogy megvásárolja. A Barca játékosokat ajánlott fel, de ebben mi nem vagyunk érdekeltek. Ousmane Dembélé neve is felvetődött, ám mivel a Barcával nem jutottunk dűlőre, vele sem tárgyaltunk. Hogy folytatódnak-e a megbeszélések? Ez a Barcelonán múlik” – nyilatkozta a brazil sportigazgató. 

 

Szeptember 01. – Szomorú beletörődés

A francia L'Équipe vasárnapi lapszámában a címlapon közölte, hogy eldőlt a játékos sorsa, az őszt biztosan Párizsban tölti. Az információk szerint Neymar a családtagjaival is közölte, hogy nem szerződik új klubhoz. A katalán Sport is megerősíti a hírt, és hozzáteszi, 2020-ban mindenképpen sor kerül a váltásra. 

 

 

Hogy valóban ez lesz-e a vége, azt egyelőre nem tudni, ugyanis szeptember 2-ig még tart az átigazolási időszak Spanyolországban. Kérdés, hogy, ha tényleg marad, hogy fogadják majd a párizsi csapat szurkolói…

Vajon jövőre kezdődik minden előlről?

Kapcsolódó cikkek