LabdarúgásVilágbajnokság

Neymarral a fedélzeten jutna nyolc közé Brazília

2022. december 04.

A katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján két nyolcaddöntőt rendeznek, a 2018-as ezüstérmes horvátok mellett, Brazíliának is ázsiai ellenfélen keresztül vezet az út a negyeddöntőbe.

Japán – Horvátország, 16:00 hétfő

Japán hatalmas meglepetésre tudott az E jelű kvartett élén végezni, annak ellenére, hogy kikaptak Costa Ricától, megverték a spanyolokat, és a németeket – ráadásul mindkétszer hátrányból felállva. Horvátország a második helyen ment tovább csoportjából Marokkó mögött, viszont az utolsó mérkőzésen kiejtették a belgákat. Ami egy érdekes megközelítése lesz a nyolcaddöntőnek, hogy Japán mekkora százalékban tudja majd birtokolni a játékszert, pontosabban mennyire lesznek rákényszerítve a kontratámadásokra, mely kulcs volt a két győzelmük során.

Japán átlagosan csak 34%-ban birtokolta a labdát, amely a továbbjutó csapatok közül a legalacsonyabb – összességében csak Costa Rica múlta ezt alul. A védekező mutatókban, minden aspektusban az élmezőnybe tartozik a japán együttes, bár ez nem meglepő.

Brazília – Dél-Korea, 20:00 hétfő

A végső győzelemre esélyes brazilok az utolsó pillanatokban szenvedtek vereséget Kamerun ellen, pedig nagy fölényben játszották végig a mérkőzést. Dél-Korea szintén az utolsó pillanatokban döntötte el a portugálok elleni találkozót, ám Hwang Hee-chan találata továbbjutást ért. Valószínűleg a 16 között rendezett összecsapáson is Brazília fog kontrollálni, bár Neymar hiányában egy kissé kiismerhetőbb lett Tite válogatottja. Ugyanakkor mai információk alapján visszatérhet a Paris Saint Germain játékosa.