Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Sao Pauló-i állami bajnokságban a régió két nagyágyúja csap össze egymással.

Szombat, 22:30 Palmeiras – Santos

A Campeonato Paulista alapszakaszának hatodik körében ismét megmérkőzik egymással Sao Paulo környékének két patinás csapata, a Palmeiras és a Santos. A „nosztalgia rangadóként” elhíresült párosítás első egymás elleni összecsapását 1916-ban vívták egymással a csapatok, azóta pedig már 337 alkalommal csaptak össze egymással: a Verdao 145-ször, Pelé egykori csapata 105-ször diadalmaskodott 87 döntetlen mellett. A két csapat számít Brazília két legsikeresebb csapatának, hiszen a Palmeiras 11, míg a Santos nyolc alkalommal hódította el az országos bajnoki címet. Az állami elsőségeket tekintve a Corinthians 30 címével a legjobb, őt viszont a Palmeiras 24, a Santos 22 bajnoki címmel követi – a Sao Paulo 23-szor hódította el a trófeát.

Az idei Paulista-bajnokságban a Sao Pauló-i gárda sem volt túl meggyőző, a Santos pedig kifejezetten gyengén kezdett, hiszen előbbi négy meccsen nyolc, utóbbi öt találkozón hat pontot gyűjtött. A Palmeiras hazai környezetben ikszelt a Sao Bentóval és a Sao Paulóval, míg házon kívül felülmúlta a Botafogót és az országos szinten csak másodosztályú Ituanót, így második helyén áll csoportjában a Santo Andre mögött. A csapat legnagyobb tehetsége, a Real Madriddal már előszerződést kötő Endrick korábban az országos bajnokságban hiába talált be, a mostani kiírásban még nem volt eredményes.

Ezzel szemben a Santos hiába kezdte győzelemmel szereplését a Mirassol ellen, utána kikapott a Guaranitól, a legutóbbi három fellépése mindegyikén döntetlennel zárt, beleértve két hazai meccset, így egyelőre a várakozásoktól elmaradva pillanatnyilag csak sereghajtó a négyes csoportjában, ahol a Botafogo és a Bragantino foglalja el a továbbjutó helyeket.

Némi lélektani plusz abból a szempontból is a Palmeiras mellett lehet, hogy Abel Ferreira csapata az elmúlt hétvégén megnyerte a brazil szuperkupát, miután az országos bajnoki címvédő őrült csatában 4–3-ra legyőzte a riói ellenlábas Flamengót.

A két csapat mindhárom 2022-es egymás elleni meccsét 1–0-ra nyerte a Palmeiras. Egy évvel ezelőtt tavaly márciusban a regionális kiírásban Raphael Veiga tizenegyese döntött, majd az országos bajnokságban májusban házon kívül Gustavo Gómez góljával győztek, legutóbb szeptemberben az Allianz Parque-ben Miguel Merentiel találata bizonyult sorsdöntőnek.

A Verdao egy hajszállal most is esélyesebb, de ezúttal sem várható nagyobb különbségű győzelem.

Kapcsolódó cikkek