Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

OBOS-Ligaen: A nyeretlen fogadja a veretlent

2022. június 26.

A norvég másodosztály 11. fordulójában elég vegyes előrejelzésekkel szolgálhatunk, hiszen öt mérkőzést is rendeznek.


 

 

Åsane Fotball – Sandnes Ulf

Aligha lenne ok a pozitív gondolkodásra a bergenieknél, hiszen Morten Røssland tanítványai a válogatott szünetről visszatérve vereséggel folytatták az amúgy sem túl acélos idényüket. Most hazai környezetben nagyon kellene nekik egy siker, de Bjarne Berntsen fiai három meccses veretlenségi szériában vannak, amit most könnyedén építhetnek tovább. A vendégek idegenbeli mutatója alapján könnyedén elvihetik mindhárom pontot, hiszen eddig csak a listavezető otthonában buktak, s a városi rivális nagyon nem azt a szintet képviseli.

 

Sogndal Fotball – Mjøndalen IF

Jókor jött a pihenő Tore André Flo legénységének, mert a visszatérés során idegenben tudtak diadalmaskodni, amit most hazai környezetben is szeretnének megvalósítani, hogy ismét ott legyenek a rájátszást jelentő helyek egyikén. Ez cseppet sem ígérkezik könnyűnek, még úgy sem, hogy a vendégségbe érkező, élvonalból kiesett Vegard Hansen együttese nem játszott még a válogatott szünet óta, s előtt ők is pocsék formát mutattak. Hogy a hosszú kihagyás, hogy hat a vendégekre az nem kérdés, ami akár a meccset is eldöntheti, de talán a jobb előjelek és az otthoni környezet segítheti a vestlandiakat.

 

Ranheim IL – KFUM Oslo

A gyengébb rajtot követően nagyon elkapta a fonalat Hugo Carlos Pereira alakulata, akik a dobogó alsó fokán tanyázva várják ezt a mostani rangadót, mikor is Jørgen Isnes csapata igyekszik meg hazavinni a három pontot északról. A fővárosi gárda idegenben is elég jól szerepel, csupán egy vereséget szenvedtek, miközben a házigazdák saját szurkolóik előtt elég vegyes mutatóval bírnak egyelőre, ami könnyen meg is alapozhat egy kiegyenlített párharcot a két rivális közt. Nem lenne meglepetés, ha egy gólgazdag összecsapás keretein belül megosztoznának a pontokon.

 

Bryne FK – Stjørdals/Blink

A hat vereséggel rajtoló Kevin Knappen együttese az legutóbbi négy találkozóján már veretlen marat és a válogatott szünet utáni első meccsén is begyűjtötte a három pontot, ami most is cél a kieső helyen tanyázó közvetlen rivális ellenében. Tom Dent fiai eddig öt pontot tudtak összeszorgoskodni, amivel nem jutottak eddig sokra, bár az eddigi egyetlen győzelmüket idegenben aratták, s most is nagy szükségük lenne a sikerre.  

 

Grorud IL – Brann FK

Tíz kört követően még nyeretlen, de hat döntetlenjének köszönhetően csak az osztályozós helyen találjuk a fővárosi csapatot. Johan Gjønnes Nilsen irányításával még nyerni nem sikerült és ez nem fest túl jól mikor a listavezetőt kell vendégül látni, márpedig Eirik Horneland legénysége még veretlen, ráadásul idegenben mind az öt találkozóját megnyerte, ami igencsak imponáló, s most is abszolút favorittá teszi a bergenieket.