Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A norvég másodosztály rájátszásának második körét rendezik a fővárosban. 


 

Norvégiában egy igencsak különleges rájátszási rendez működik, miszerint a másodosztály első két helyezettje automatikusan feljut, míg a 3.-6. hely közt végzők három összecsapáson döntik el ki vívhatja meg a sorsdöntő csatát az élvonal osztályozós pozíciójában záróval.

Az első fordulóban az ötödik helyezett Sandnes Ulf és a hatodik Kongsvinger IL csapata mérte össze erejét, s utóbbi újoncként tovább folytatta mesébe illő szezonját, mert idegenben is diadalmaskodni tudtak.

Ezúttal jön a folytatás és Eirik Maeland tanítványai a fővárosba utazhatnak, ahol is az élvonalban még sosem szereplő KFUM Oslo vendégei lesznek. A szezonbeli két összecsapásuk során egyaránt hazai siker született. A májusi találkozás során a KFUM-Aréna közönsége örömmel konstatálhatta, hogy Jörgen Isnes csapata diadalmaskodik 1-0 arányban.

A statisztikai adatokat vizsgálva azt tapasztalhatjuk, hogy bár a KFUM 2,1 lőtt gólt átlagoltak, a várható számok tekintetében ez csak 1,76 xG meccsenként, ami jókora túlteljesítés, viszont a kapott gólok terén elért 1,6-os mutató jól illeszkedik az a,54 xGA mellé. Ezzel szemben a KIL alapozó számait nézegetve azt láthatjuk, hogy 1,43 gólt átlagoltak, miközben 1.57 xG szerepel a nevük mellett, viszont védekezés terén náluk is érződik némi túlteljesítés, hiszen 1,23 kapott gól mellé a várható számok 1,53-at mutatnak.

 


KFUM-Oslo – Kongsvinger IL


 

Ez alapján az a kérdés, hogy a tíz napot pihenő fővárosiak támadójátéka továbbra is tud-e olyan lehengerlő lenni, mint korábban, vagy a vendégek jól működő védelme fogja a nagyobb hatását gyakorolni az összecsapásra. Az előzetes esélylatolgatás szerint hazai siker várható, de az előző fordulóban is esélytelenként tudtak nyerni a „királyiak”, akik kapcsán inkább a kevés gólos összecsapásban lehetünk biztosak.

Kapcsolódó cikkek