LabdarúgásPremier Liga

Oda 83 év hazai veretlenség, cserébe Rüdiger nagyon élt…

2022. április 04.

Azért öt gól egy meccsen nem csúnya!

Az olaszoknál ilyenkor diadalívet húznak, a franciák tapsikolnak örömükben, főként, ha a PSG kap ennyit, az angolok meg hümmögnek teájukba kortyolva, összegeznek: ez nagyszerű 90 percnek tűnt!

Miközben bizonyos európai bajnokságban hazai meccsen, három gólos bukóból állt fel egy majdnem lúzer csapat a forintmilliárdos bébijeikkel, a szegény kisvárosi nagymenők meg búsonganak, miközben a főni repes, mert hát csak sikerült valahogyan segíteni a nagymenőket. Páran nyilván kikérik maguknak, előtte durcáznak, ez tisztán csak optikai véletlen és a védelem bénázásának hozadéka az ötgólos fordítás, és persze rossz, aki rosszra gondol.

A Chelsea hazai pályán lépett pályára az inkább hátrafelé leselkedő Brentford ellen. Nahát, ennél jobb szórakozást a hétvégén senki sem talált, pluszban a vendégek között a halál torkából bőszen visszatérő Christian Eriksen. „Sima liba” gágogná a szleng, erre az érzésre még ráerősített Antonio Rüdiger piszok nagy gólja.

Amikor először meghallottam Rüdiger nevét, egy tejfehér hajú, kékszemű óriást kerestem, ehhez képest pont nem ezt láttam. Rüdiger egyébként amellett, hogy karakteres védő, brutál kemény, közben egy oltári alattomos alak. Rendre úgy alávág ellenfeleinek, azok nem is értik, mi történt velük, talán az Eurocity mozdonya szétcsapta őket. Szegény De Bruyne is koccant a némettel, eltört az arcában szinte az összes csont, Rüdiger meg felemelt kézzel jelezte, ez csak egy szokványos háztartási baleset.

Na most ez a fickó gólt rúgott, akkora örömünnepet tartott, a Rió-i fesztivált majdnem leállították. Annyira belemerült önmaga boldogságába, hogy az amúgy átlagosan gyönge Brentford hirtelen rájuk rúgott négyet, majdnem mindig pont Rüdiger helyéről. Árva Thiago Silva nem győzte a romeltakarítást, miközben a védő valahol elöl csámpázott, érezvén a lábában a bugit, ő bizony szívesen vág még egyet. Aha, 1-4 a Brentfordnak. A Stamforde Brigde-en.

Ez sem jó érzés a Chelsea edzőnek, a meccs másnapján felröppent hír, miszerint válófélben Thomas Tuchel, ez a rendes jó fiú, remek családapa, sokkal nagyobb tragédia a trénernek. Mert ahogyan a mondás tartja, egy sikeres férfi mögött, egy erős nő áll, családi boldogság.

A Chelsea háza táján pillanatnyilag cudar az élet, Roman Abramovicsot levették a klubról vagy eladná, az sem, közben majdnem meghalt a béketárgyaláson, elég nagy a kavarodás.

Rüdiger magát csatárba képzelve játszik, cserébe négy kampó…