Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Hunor fiam becéző versikéje szeretett plüss sárkányához: „Süske, a szívem csücske.”. Nálam ez így szól: „Paks, Kecskemét, a szívem csücske.”.

Ez különösebben, sőt, egyáltalán nem rímel dallamosan, viszont nagyon igaz! Ez a két klub ahogyan teljesít, egészen párját ritkító. A Kecskemétnél azt nyilatkozta az ügyvezető, hogy náluk nincs gigafizetés. Példátlan! Más környéken, a semmire sem jó enbéhárom középmezőnyében tocsogó csapathoz úgy érkeznek ficsúrok, hogy egyből millás reggelit kérnek, autót, meg valami szerényebb lakást. Új lakást persze!

Kecskeméten, az első osztályban meg a szerénység. Egyébként is maga a csoda, ahogyan játszanak! Hétről-hétre esküdözik az ellen, most aztán elkapják őket, nagyobbnál-nagyobb menők ígérik, szétverik őket, semmi. Szabó edző emberei, ha minden szakad, egy akaratos döntetlent akkor is kihoznak a vérpofikkal szemben, olyan helyzetben, időpontban, amikor reménytelen a meccs!

A kecskemétiek addig gyömöszölik magukat előre, amíg megszerzik a minimum egy pontot! Igaz, kevés közöttük a helyi legény, ez most annyira nem zavar senkit, amikor a nemzetközi szereplés is felsejlik. A Pista odavalósi. Ez elég a kecskemétieknek, mert ő tudja az okosságot. Már hetek óta próbálják megfejteni a titkot, közben csak a munkában hisznek. A becsületes munkában!

Pakson újra összejött a nagy csapat. Próbálkoztak egymás nélkül, nem ment… Egy szezonnal korábban igazi sikersztori az övék, majd a különutas teszt: veszteség mindkét oldalon. Aztán újra egyesültek!  Bognár György edző, ha megint a fejébe veszi, hogy elmegy más egyesülethez dolgozni, jobban teszi, ha összecsomagolja a komplett Paksot és úgy kezdi új életét. Ők már eggyé váltak, mint Starsky és Hutch vagy Lolka és Bolka! Nem könnyen kivitelezhető terv, viszont, ha sikerül, mindenki elájul!

Érdekes, hogy e klubhoz sem keveredett 200-szoros válogatott, aki egyébként az afrikai helyi király fia. Sehol egy Real Madrid sporttelepe mellett felnőtt srác, aki ugyan nem lát a pályán, meg béna, viszont nagyon jól hangzik az a Realos história. Nem játszik egyiknél sem Aruba szigetének gólkirálya, akinek amúgy három éve nincs egy meccs a lábában.

Ők a magyar csapatok. A szívem csücskei.

Kapcsolódó cikkek