LabdarúgásPremier Liga

Premier League 38. forduló – A győzelem európai kupaszereplést ér!

2020. július 25.

Chelsea-Wolverhampton, vasárnap 17:00

Nincs mese, pontot kell szereznie a Chelsea gárdájának, ha jövőre is a Bajnokok Ligájában szeretnének szerepelni Frank Lampardék. A Kékek jelenleg a negyedik helyen állnak a táblázaton, holtversenyben a Manchester Uniteddal, ami a pontokat illeti, a Leicester pedig egy egységnyi hátrányból követi a két nagymenőt.

Az utolsó forduló mérkőzéseit egyidőben rendezik, így sok taktikázásra nincs lehetőség: a londoniaknak muszáj padlóig nyomni a gázpedált, és valamilyen úton-módon ikszelni a Farkasokkal. Persze Nuno Espirito Santo nem fogja ezt annyiban hagyni, a Wolves mögött ugyanis ott liheg a Tottenham, készen arra, hogy az utolsó fordulóban bemutassa a nagy előzést és lecsapjon a hatodik helyre.

A Stamford Bridge-en rendezendő összecsapás totálisan háromesélyes, a hazaiak és a vendégek is a legerősebb kezdőjükkel indulhatnak harcban, már amennyiben a Kékek orvosai összedrótozzák valahogy Kantét. A francia középpályás jó játékára óriási szükség lenne, látva a csapat hektikus teljesítményét és a védelem gyengeségét… A hátsó alakzat egyértelműen az Oroszlánok leggyengébb pontja, amit a másik oldalon Jiménez vagy Traoré könnyedén kihasználhat. Igaz, a vendégek támadói mostanában nem igazán ficánkoltak. A jobbik arcát mutató Chelsea behúzhatja a bajnokságzáró rangadót.

Tipp: Chelsea 1,95

 

Leicester City-Manchester United, vasárnap 17:00

Csak a három pont elfogadható a hazaiak részéről! A Rókák remekül kezdték az idényt, ám a kényszerszünetről álmosan tértek vissza, ami jól jött a magára találó Manchester Unitednak, akik előzésbe fogtak. Mostanra célba is értek Solskjaer fiai, bronzérmes pozícióban állnak a táblázaton, az utolsó összecsapáson pedig már bátran játszhatnak ikszre is, egy ponttal is ott lesznek a jövő évi BL-csoportkörben.

Persze nem hinnénk, hogy a második féléves feltámadás után, a MU csak úgy megelégedne egy negyedik hellyel: dobogóra állnának a Vörös Ördögök. Már jóval előbb rövidre zárhatták volna ezt a kérdést, ám a nagy hajrá végére kifogyott az üzemanyag, ezzel magyarázható a Southampton és a West Ham elleni pontvesztés, ráadásul mindkét esetben az Old Traffordon égtek meg a vörösmezesek.

A Leicester viszont még ennél is nagyobb pofonokat nyelt be, a Bournemouth és az Everton elleni vereségek különösen fájók, ahogy Chilwell, Pereira és Maddison sérülése, valamint Söyüncü eltiltása is mélyebbre lökte a Rókákat. A hazaiaknál nincsenek ilyesfajta gondok: a legjobb kezdőcsapatát nevezheti a norvég mester, a fiatal Greenwood, Rashford, vagy éppen Fernandes pedig bármikor megvillanhatnak, a kimerültség ellenére is. A Leicester viszont nem fogja olcsón adni azt a Bajnokok Ligája szereplést…

Tipp: Döntetlen 3,55

 

Nézd meg az Esélylesők legújabb részét, ahol többet között erről a két mérkőzésről is szó esett!