LabdarúgásPremier Liga

Premier League: A hétvége csúcsrangadója akár a bajnoki címről is dönthet

2023. január 21.

Persze még mindig sok van hátra a szezonból, de nehéz elképzelni, hogy az Arsenalt be lehet érni, ha hétvégén a Manchester Unitedet is sikerül legyőzniük.

A Premier League soron következő fordulójának csúcsmérkőzése az Arsenal-Manchester United találkozó lesz, amelyen a legnagyobb bajnokesélyes a címért újonnan, igaz még csak nagyon szemérmesen bejelentkező Vörös Ördögök ellen küzd majd. 

Persze a United valójában nem jelentkezett be a bajnoki címért, a szurkolók viszont teljesen érthetően kaptak kedvet Erik ten Hag csapatának remek szereplése nyomán. A kitűnő formában játszó Marcus Rashford vezetésével a patinás gárda csupán egyetlen meccsét nem nyerte meg a világbajnokság óta – az az egy viszont igen fájdalmas volt, hiszen a Crystal Palace az utolsó pillanatokban egyenlített a ten Hag-csapat ellen, ráadásul Casemiro sárga lapot kapott a hajrában, ami azt jelenti, hogy nem léphet majd pályára az Emiratesben. 

Az Arsenalról már sokat beszéltünk ebben a szezonban. Mikel Arteta csapata eddig egyértelműen a szezon legjobb együttese, amelynek kapcsán már arról kell beszélni, hogy egyáltalán bárkinek lesz-e esélye utolérni őket. A Manchester City ebben a szezonban a szokásosnál többet bukdácsol, a United pedig azért távolról kezdte a közelítést. Épp ezért gondolom, hogy ha hazai győzelem születik vasárnap kora este, az sokak számára egyet jelent majd a bajnoki cím sorsának eldőlésével. 

A Manchester United a múlt héten a városi rivális ellen aratott fontos győzelmet. A United a mérkőzés bizonyos szakaszaiban intenzív presszinggel zavarta meg a Guardiola együttesének labdakihozatalát, a meccs második felében azonban leginkább az átmenetekből tudtak eredményesek lenni. Most is hasonlóra lehet számítani, azzal kiegeszítve, hogy az Arsenal kontrái szintén halálos fegyvert jelentenek, e tekintetben pedig Casemiro hiányát biztosan megérzi majd a rekordbajnok.