LabdarúgásPremier Liga

Premier League: A listavezető Everton fogadja a regnáló bajnok Liverpoolt

2020. október 16.

Everton-Liverpool, szombat 13:30

Nagyon sajnálhatják az Everton szurkolói, hogy zárt kapuk mögött lesz megrendezve a rangadó, a nézőktől hemzsegő Goodison Parkban ugyanis jó esély mutatkozna a Kékek előtt, hogy legyőzzék a városi riválist. Az idényt ugyanis nem a 2019-2020-as szezon bajnoka, a Liverpool kezdte jobban, sokkal inkább a nyáron jól összerakott Everton, amely jelenleg is vezeti a táblázatot, minden eddigi mérkőzését megnyerve. A Stolverkosok valósággal szárnyalnak, igaz a valódi nagyhalak közül, eddig csak a Tottenhamnek látták el a baját. Idegenben.

A WBA, a Crystal Palace és a Brighton elverése már nem olyan nagy fegyvertény, ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy Angliában a kiscsapatok ellen sem lehet biztosra menni: a Palace és a Brighton is jól indította a bajnokságot. A másik említésre méltó tény, hogy az elmúlt években, az Everton pont a kisebb csapatokat nem tudta legyőzni, így nem csoda, hogy a végelszámolásnál mindig elmaradt a nagyoktól. Carlo Ancelotti azonban ezen változtatna, ezért érkezett Doucouré és Allan is a középpályára, míg a kolumbiai Jolly Joker, James Rodriguez előbb okozhat zavart a riválisok védelmének.

A Real Madridban kegyvesztetté váló kolumbiai támadó kivirágzott a Maestro kezei alatt, olyannyira, hogy négy mérkőzésen három gólt és két gólpasszt jegyez, amivel második a csapat kanadai táblázatán. Dominic Calvert-Lewin előzi csak meg: az angol támadó már hat találatot szedett össze ebben az idényben, impozáns lőlap. A Ligakupában pedig egy mesterhármast is hozzácsapott még.

Az imént említett sorozatból már kieső Liverpool sem áll rosszul gólvágók terén, Salah öt, míg Mané három találatnál jár, mindketten versenyben lehetnek az Aranycipőért. A csapat pedig az idény legnagyobb blamájáért indul nagyon jó eséllyel, miután a negyedik fordulóban, három győzelem után (ráadásul a Chelsea-Arsenal-Leeds trió ellen), akkorát égtek a Villa Parkban, mint egykoron Trója, amelyet a görög hadak földig romboltak.

A Watkins-Grealish duó, kiegészülve a Vörösök kapusával, az Alissont helyettesítő Adriánnal, teljesen megsemmisítették a bajnokcsapatot, amely tavaly ősszel egyáltalán nem talált legyőzőre a szigetországban. Talán jókor is jött a pofon, hogy itt az ideje leszállni a földre, és a tavalyihoz hasonló lendülettel menetelni a címvédés elé. A keretben megvan ehhez a kellő plusz: Mané és Thiago is visszatérhettek a karanténból, sőt, Matip is kezdhet, a levegőben ugyanis nehéz lesz megfogni Calwert-Lewint.

Egyedül Keita kiesése fájó veszteség a vendégeknél, míg a hazaiak aggódhatnak, ugyanis Mina kiesett a védelemből, de Digne és Coleman sem teljesen egészségesek, Godfrey így rögtön a szerződtetése után bemutatkozhat. Egyből a legmélyebb vízben, egy parázs hangulatú rangadón, amelyen most egy hazai győzelem lepne meg talán senkit. A Liverpool azonban nem fogja olcsón adni a bőrét, na meg a pontokat…

Tipp: Döntetlen 4,20