LabdarúgásPremier Liga

Premier League: A Liverpool a bajnoki címért, a Manchester United a legjobb négybe kerülésért küzd

2022. április 19.

Jön a PL egyik örökrangadója, amely jelen esetben sima meccsnek ígérkezik. 

Liverpool-Manchester United, kedd 21:00

Régen ez a meccs volt a szezon egyik csúcspontja, ma azonban már bőven megkopott a párharc fénye. A Liverpool jelenleg egyértelműen a bajnokság egyik legjobb csapata, idén is a bajnoki címért küzdenek, míg a United jóval hátrébb van. Bár ez jelen esetben azt jelenti, hogy az egyébként pocsék szezont futó Vörös Ördögöknek még mindig van esélye a legjobb négy közé jutásra, hiszen a Tottenham és az Arsenal is botlott az elmúlt időszakban. 

Még a Ferguson utáni érában is volt egy olyan időszak, amikor a United kifejezetten jól szerepelt a Liverpool ellen, azonban az utóbbi két meccset tekintve 9-2 a Vörösök számára, legutóbb például 5-0-ra múlták felül Fernandeséket. 

A Unitednek ráadásul több komoly hiányzója is lesz, nem áll majd Ralf Rangnick rendelkezésére Fred, Varane, McTominay és Shaw sem, valamint Cristiano Ronaldo sem játszik majd, aki személyes tragédia miatt nem tud majd pályára lépni. 

Mindkét csapat számára fontos lesz majd a találkozó, hiszen nagyon kis pontkülönbségek vannak a csapatok között. A United persze alapozhatna a hétvégi, Arsenal elleni rangadója, ami közvetlenül is a négy közé jutásért zajlik majd, de ha most nem szereznek pontot, akkor megint nagyobb lesz a lépéshátrány. 

Mindkét csapat 4-3-3-as felállásban játszik majd, az alapcsaptokhoz képest pedig annyi változás lesz, hogy baloldali védőként Alex Telles kezdhet majd, de ez minden bizonnyal nem okoz majd komoly visszaesést, hiszen egyenrangú váltótársról van szó. 

Ettől függetlenül azonban szinte biztos, hogy Kloppék örülhetnek majd. 

Tipp: Liverpool nyer 1,38