LabdarúgásPremier Liga

Premier League: A Liverpool már mutat életjeleket, de még mindig a Manchester United az esélyes?

2023. március 05.

A United utoljára 2016-ban nyert az Anfielden, de kétségtelen, hogy régen lehetettek ennyire jó esélyei a manchesteri csapatnak.

Liverpool-Manchester United, vasárnap 17:30

Az angol klubfutball legnagyobb rangadójára kerül sor vasárnap késő délután: a négybe igyekvő Liverpool fogadja a harmadik helyét megszilárdítani kívánó Manchester Unitedet. Jürgen Klopp csapata mélyről kapaszkodik fel, az utóbbi hetekben azonban bőven mutattak már életjeleket: a Newcastle és a Wolves legyőzése fontos pontokat jelentett a bajnokságban, a magas szintű teljesítményt azonban egyelőre nem sikerül állandósítani, ezt mutatja a Real elleni BL-összezuhanás is. 

A United viszont az elmúlt hetekben, sőt most már talán lehet azt mondani, hogy hónapokban, remekül teljesít. És itt valóban az utolsó szón van a hangsúly, ugyanis Jürgen Kloppnak igaza volt akkor, mikor azt mondta: ten Hag gárdája valódi nyerőgép lett az elmúlt időszakban. Ha nem is mindig szemet gyönyörködtető a játék, kíméletlenül használják ki a helyzeteket, ennek eredményeként a Ligakupa megnyerése után az FA-kupában is továbbjutottak (ellenfelük a Fulham lesz a következő körben), ráadásul a holland mester még rotálni is tudott, ami rettenetesen fontos a továbbiak szempontjából. 

A mából visszanézve a két csapat őszi találkozója sorsfordítónak tűnik. hiszen a ten Hag-csapat két vereség után fogadta hazai pályán az ősi riválist, és tulajdonképpen ez volt az első meccs, amin a United valódi pragmatikus felfogásban lépett pályára. és ennek meg is lett az eredménye. Persze azóta labdával is jobbak lettek a Vörös Ördögök, de még mindig el kell mondani, hogy ennek a Unitednek alapvetően nagyon jól áll, ha kontrázhat. Pláne akkor, amikor az ellenfélnek sokkal gyengébb a presszingje, mint az elmúlt években. 

A Unitednél Eriksen és Sancho, a Liverpoolnál Thiago és Luis Diaz hiánya lehet fájdalmas, egyébként viszont mindkét csapat a standard kezdővel állhat majd ki. 

Tipp: Döntetlen 3, 55

Nyerj 12 000 Ft értékű ingyenes fogadást!