LabdarúgásPremier Liga

Premier League: A tét a legjobb négy közé jutás

2022. április 23.

Az Arsenal legnagyobb esélye lehet a meccs?

Arsenal-Manchester United, szombat 13:30

A Manchester Unitednel ősszel – immáron megszokott módon – komoly átalakulás várható. Az Ajax trénere, Erik ten Hag érkezik, akit a modern felfogású edzők egyik élharcosaként tartanak számon. Ráadásul a klubnál tanácsadóként maradó Ralf Rangnick belengette, hogy nyáron komoly nagytakarítás várható. 

Úgy alakultak azonban az eredmények, hogy még ez a szezon sem tétnélküli a United számára. Pár héttel ezelőtt még azt mondhattuk volna, hogy nincs már esély a négy közé jutásra, de azóta az Arsenal és a Tottehnam is rengeteget botlott. 

Az Ágyúsoknak ezzel szemben ez a szezon sokkal jobban alakult, mint amire számítani lehetett. Itt látszik, hogy mi történik akkor, ha egy klub bízik a vezetőedzőben. Mikel Arteta kezdetben jó eredményeket produkált, aztán jött egy hullámvölgy, most viszont mégis beérni látszik a spanyol tréner munkája. Ám mi van akkor, ha épp a legnagyobb lehetőség kapujában bukik el a csapat? Az elmúlt hetekben már láttunk erre utaló jeleket, egy United elleni pontvesztés óriási baklövés lenne. 

Mindkét oldalon lesznek persze sérültek. Partey és Tierney hiánya fájhat majd Artetának, ahogy Rangnick sem örülhet majd Fred vagy épp Luke Shaw hiányának, ahogy Varane játéka is kérdéses. 

Arteta minden bizonnyal több változást is eszközöl majd a csapatban a Chelsea elleni együtteshez képest, míg Ragnick is változtathat majd, hiszen többek között Cristiano Ronaldo is visszatér majd. 

A két csapat legutóbbi 5 meccséből 2 is döntetlennel végződött, most is ez számít a legvalószínűbb eredménynek.