LabdarúgásPremier Liga

Premier League: Ki bukik a nagyok közül?

2022. augusztus 05.

A Crystal Palace és az Arsenal meccsével ma elindul az angol pontvadászat is.

A Premier League immáron jó ideje elindul augusztusban, most pedig már az első hétvégén is láthatunk mérkőzéseket. Ami nyilván egyrészt jó, hiszen hamarabb szabadulhatunk a futballhiánytól, másrészről viszont nehézzé teszi a szezon előtti elemzéseket, hiszen augusztusban még sokat változhatnak a keretek. Most azonban ne szaladjunk ennyire előre, lássunk pár meccset a hétvégi kínálatból. 

Crystal Palace-Arsenal, péntek 21:00

Az idei szezontól is sokat várhatnak az Arsenal szurkolói, a csapat kifejezetten jól teljesített az átigazolási piacon, az pedig már nem is nagyon lehet kérdés, hogy Mikel Arteta a megfelelő ember a padra. Zincsenko és Jesus minden bizonnyal rögtön a kezdőben találhatja magát, utóbbitól pedig jogosan várhatjuk a gólokat is. No persze azért mögötte Martinelli, Saka vagy épp Odergaard is igen veszélyesnek tűnik. Ennek ellenére nem lehet biztosra mondani a vendégsikert, hiszen a Crystal Palace az előző szezonban kifejezetten jól teljesített hazai pályán. Nehezíti viszont a helyzetüket, hogy négy játékosuk biztosan kihagyja majd a találkozót sérülés miatt. 

Everton-Chelsea, szombat 18:30

Sérültek éppen vannak az Evertonnál is, ahol Frank Lampardot fűtheti a visszavágás vágya. Lampard-dal nem játszott igazán jól az előző szezon második felében az Everton, ettől függetlenül egy ilyen szezon eleji meglepetés mindig benne lehet a csapatban. A keret nem rossz ugyanis, még akkor sem, ha a legtöbb szakértő szerint a középmezőny második felében végezhetnek majd a szezon végén. A Chelsea-nél továbbra is sok a kérdőjel az igazolások terén, igaz, Curucellát sikerült behúzni. 

West Ham-Manchester City, vasárnap 17:30

A West Ham az előző szezonban bebiztosította a helyét a top 6 mögött, ebben az idényben is ez lehet számukra a reális cél. A Citynél viszont kicsit több a kérdőjel, mint az előző években. Erling Haaland minden bizonnyal szállítja majd a dolgokat, és Jack Grealish-re is több szerep hárul majd. Elsőre ez persze nem lesz egy egyszerű mérkőzés, és mivel a City néha beragad a szezon elején, talán itt lehet majd az első forduló meglepetése.