Labdarúgás

Premier League: rokkahasználat ígérhet egy jobb szezont? 

2022. június 19.

Hivatalos: Marc Roca két szezont követően távozott a Bayern Münchentől.

A spanyol középpályás a Premier League-ben az utolsó fordulóban bennmaradó Leeds United játékosa lett – a hírek szerint a világszerte népszerű klub 10 millió fontot fizetett a játékosért, de ezt a Leeds egyelőre nem erősítette meg. Roca 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatával.

Két idény alatt mindösszesen 24 tétmérkőzés került bajor mezben Roca lábaiba, mely szörnyen kevésnek mondható ahhoz, hogy ne reméljünk tőle hektikus akklimatizációs időt a bajnokságváltás során. Elegáns és hasznos old school rokka helyett könnyen lehet belőle rokkant blama? Meglehet. 

De ez azért is rendkívül aggasztó a Leeds szimpatizánsainak, mert Roca jó eséllyel a csapat sztárja, Kalvin Phillips helyére is érkezik, így nem nagyon lesz ideje téblábolni. 

Érdekesség, hogy az átigazolási díjból némileg az Espanyol, a játékos nevelő klubja is részesedni fog; valamint, hogy a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic nagyon szép gesztussal vett búcsút a spanyol spílertől. A bosnyák a következő módon fogalmazott a Bayern hivatalos oldalán:

„Mindenki biztos abban, hogy Marc nagyon sok örömet fog okozni a Leeds szurkolóinak és vezetőinek. Kiváló személyiség. Azért engedtük el, mert jóval több játéklehetőségre vágyott a jelenleginél. Szeretnénk neki a lehető legjobbat kívánni a továbbiakra!” 

Roca azt mondta, Junior Firpo és Jesse Marsch győzték meg személyesen arról, hogy jó választás lesz számára a fehérmezes együttes.

Vajon kihozza végre magából a benne rejlő potenciált?