LabdarúgásPremier Liga

Premier League: Solskjaer és Lampard is az állásával játszik…

2020. október 22.

Manchester United-Chelsea, szombat 18:30

Frank Lampard rengeteg pénzt költhetett a nyáron erősítésre, azonban mégsem áll össze a csapata. Ole Gunnar Solskjaer nem tud konstans jó teljesítményt nyújtani a Manchester United élén, hullámhegyek és völgyek követik egymást, méghozzá folyamatosan. Krízis lenne mindkét oldalon? Ezt azért túlzás lenne kijelenteni, az viszont biztos, hogy mindkét edző alatt inog a kispad, ezekből a keretekből ugyanis sokkal, de sokkal többet kellene kihozni…

A Chelsea mérlege jelenleg 2 győzelem, 2 iksz és 1 zakó, míg a MU két-két győzelmet és vereséget gyűjtött be eddig. A londoniak a nyolcadik, míg a manchesteriek a tizenötödik helyen szerénykednek a Premier League-ben. A Bajnokok Ligájában az Oroszlánok döntetlent játszottak a Sevilla ellen, a Stamford Bridge-en, a Vörös Ördögök pedig Párizsban múlták felül a PSG-t. Utóbbi eredmény mindenképpen figyelemre méltó. A két gárda legutóbbi hat találkozójából négyet a MU nyert meg, egy-egy döntetlen és Chelsea siker mellett.

Ezek voltak a száraz tények, a dolgok mélyére nézve viszont kiderül, hogy mik is a valódi problémák. Például, a Chelsea csapata erősen orrnehéz: hiába csábították Londonba a Bundesliga legjobb német támadóit a Kékek, a védelem nagyon is harmatos, főleg a középső posztok lyukasak. Thiago Silva nem kapta még el a fonalat, mellette nincs minőségi pár (ha van is, Lampard nem ad esélyt neki), így nem csoda az öt mérkőzésen kapott kilenc gól. A középpályán Jorginho sokszor súlytalan, átrohannak rajta az ellenfelek, ami szintén nem könnyíti meg a hátsó négyes dolgát.

Manchesterben is felfedezhető hasonló probléma, a négy találkozón kapott tizenkét találat több mint rengeteg, sőt… A védelemben egyszerűen nincsen stabil ember középen, Maguire rengeteget hibázik, míg Lindelöf egyszerűen nem ez a szint. A szélső bekk posztjára érkezett Telles eddig ígéretes, főleg a beadások mennek jól neki, ami Cavani szemszögéből jól jöhet. Persze, ha formába lendül az uruguayi, aki egyelőre nem kapott lehetőséget, hozzá hasonlóan Van de Beek sem dúskál a játékpercekben, mondhatni feleslegesen szerződtették a hollandot…

Arról nem is beszélve, hogy Lampard gyakran későn cserél. A MU-nak nincs egészséges középhátvédje. Martial eltiltott, Cavani még nem áll készen a játékra, így James kezdhet elöl. Ziyech csak a padról szállhat be a Chelsea-nél, mivel Super Frankie semmi pénzért nem hagyná ki Mountot a kezdőből, illetve a marokkói sincs tökéletes állapotban. A Kékek támadójátéka mintha nem létezett volna a Sevilla ellen. De legalább Kepa helyett érkezett Mendy a kapuba.

Persze ezeken a dolgokon mind-mind lehet még változtatni, hiszen fiatal még a szezon, van ideje a mestereknek, még ha nem is sok. Már csak azért sem, mert a szurkolói nyomás is erősödik: Lampardra nagynak tűnik a kabát, Ole pedig mindig csak a padon maradáshoz szükséges minimumot hozza. A vezetőség viszont magasabb célokat tűzött ki, mindkét csapatnál.

Tipp: Manchester United 2,48