Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Premier Liga Portugal: Az első pontok reményében

2022. augusztus 14.

A portugál élvonal második fordulójának zárónapján három mérkőzést rendeznek, melyek során öt, még pont nélkül álló csapat is érdekelt lesz.


 

 

CS Marítimo Funchal – GD Chaves

Az előző idény közepén kinevezett Vasco Seabra meg tudta valósítani az akkori feladatát a bennmaradást, s idén is ez az elsőszámú cél, de egy nyugodtabb évet remélnek a klubnál. Az első fordulóban a bajnoki címvédő nem kegyelmezett nekik, de most az egyik újonc érkezik vendégségbe, akik ellen fontos lenne bezsebelni a három pontot. Vítor Campelos irányításával összejött a feljutás négy év küzdelem után, de most egy más jellegű feladatot kellene véghez vigyen a mester. Pontok kellene a közvetlen riválisok ellen még idegenben is, bár az, hogy otthon kikaptak a nyitányon nem épp a legjobb előjele ennek.

 

FC Arouca – Gil Vicente FC

A főváros egyik topcsapatánál indítani az új idényt nem épp jó sors, de most, hogy ezen egy jókora pofont benyelve túl van Armando Evangelista alakulata, itt az idő megkezdeni pontokat gyűjtögetni. Az előző szezon során hazai pályán egész jól ment a házigazdáknak, s akkor nyertek is ebben a párosításban, ám akkor még nem Ivo Vieira trenírozta a vendégeket, akiknek sikerült győzelemmel rajtolni és most is egy pont a minimum, amiért útra kelnek. A nemzetközi porondot jelentő álmaik eléréséhez kellene mindhárom, de egy döntetlen sem lenne rossz ilyen korai időszakban.

 

FC Paços de Ferreira – Portimonense SC

Két egy gólos vereséggel rajtoló gárda összecsapása zárja a fordulót az Estádio Capital do Móvel közönsége előtt, ahol César Peixoto fiainak kötelező lenne bezsebelni a három pontot, ha nem akarnak beragadni a rajtnál a nemzetközi porondot jelentő helyekért vívott harcban. A nehézséget az okozhatja, hogy évek óta nem tudnak nyerni odahaza eben a párharcban, amiben már Paulo Sérgio is benne van egy pontosztozkodással, amit februárban ért el itt irányítása alatt a csapata, Most sem lenne rossz nekik az az egy pont, de ha sikerülne győzelemmel javítani az első körös hazai vereséget az lenne igazán biztató a folytatásra nézve.