Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Idén is összegyűjtöttünk néhány olyan nevet, akiknek a karrierje szempontjából kulcsfontosságú az idei torna.

Fiatal tehetségek, akik jó teljesítményükkel letehetik a névjegyüket Katarban.

Jamal Musiala (Németország)

Már tavaly is ott volt a németek EB-keretében a még mindig tinédzser Musiala, de akkor még csak perceket kapott a posztján utolsó évét töltő Joachim Löwtől. Hansi Flick szövetségi kapitány viszont az idén már egyértelműen alapemberként számol vele, és időközben a Bayernben is összejött neki az igazi áttörés: ebben a szezonban 22 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki, jó formáját pedig minden bizonnyal Katarban is szeretné majd folytatni.

Jonathan David (Kanada)

Az új kanadai aranygeneráció legnagyobb neve egyértelműen Alphonso Davies, de mellette nem szabad megfeledkezni a fiatal csatárról, Jonathan Davidről sem, aki a fő gólfelelőse a csapatnak. A szélvészgyors csatár a francia Lille együttesében rúgja a gólokat már harmadik éve, számára a torna azért is fontos lehet, mert jó teljesítményével könnyen eladhatja magát valamelyik topcsapatnak.

Kang-in Lee (Dél-Korea)

Az egyik legérdekesebb név a listán egyértelműen a dél-koreai Lee, aki az idén újra kivirágzott a spanyol bajnokságabn, igaz immáron a Mallorca játékosaként. A sokoldalú, szélsőként és támadó középpályásként is bevethető fiatal játékos három éve már a korosztályos világbajnokságon is felhívta magára a figyelmet, hatalmas meglepetésre még a torna Aranylabdáját is elnyerte. Tavaly négy mérkőzésen három gólt szerzett az ötkarikás játékokon, idén pedig Katarban szeretné felhívni magára a figyelmet.

Cody Gakpo (Hollandia)

Egészen elképesztő, amit Cody Gakpo művel az idén Hollandiában. A fiatal szélső már most 13 gólnál és 17 gólpassznál jár a PSV Eindhoven színeiben, ezzel pedig már most felhívta magára több nagyobb klub figyelmét. A német Musialahoz hasonlóan a tavalyi EB-n még nem számított alapembernek a válogatottban, de az idén már kihagyhatatlan alappillére az Oranjenak. A jó szereplés neki is rendkívül fontos, hiszen télen nagy eséllyel csapatot válthat.

Piero Hincapié (Ecuador)

Múlt nyáron érkezett meg Európába, a német Leverkusen együtteséhez, jó teljesítményével pedig hamar felhívta magára a figyelmet. Bár az idén nem annyira meggyőző a játéka, a katari tornán minden bizonnyal jó teljesítményt láthatunk majd tőle. Hincapié oszlopos tagja az ecuadori válogatottnak, akik a legutóbbi hat találkozójukon gólt sem kaptak. Ebben elengedhetetlen szerepei vannak a fiatal bal lábas belső védőnek, aki már most ott van több nagyobb csapat látókörében is.

Nico Williams (Spanyolország)

Tavaly még a spanyol harmadosztályban játszott, az idei világbajnokságon pedig már a válogatott egyik legérdekesebb szélsőjeként számolhatunk vele. Az idei idényben már három találata és négy asszisztja is van, a válogatottban pedig épp a napokban szerezte meg az első gólját. Bár a tornán valószínűleg még csak epizódszerep jut majd neki, érdemes lesz rá odafigyelni, hiszen cseleivel és sebességével különbséget jelenthet bármelyik csapat ellen.

Mohammed Kudus (Ghána)

Magára talált és remek teljesítményt nyújtott az ősz folyamán klubcsapatában, az AFC Ajaxban a ghánai középpályás, aki 10 gólt (ebből négyet a Bajnokok Ligájában) szerzett eddig a most futó idényben. Persze az i-re az tenné fel a pontot, hogyha Katarban is jól teljesítene hazájával, Ghánában pedig a fiatalok közül leginkább tőle várják azt, hogy vezére lehet majd a csapatnak.

Jude Bellingham (Anglia)

Bár már az elmúlt években is jó teljesítményt nyújtott klubcsapatában, az idén még egy szintet tudott lépni Jude Bellingham. Az angol középpályás a BL csoportkörében négy gólt is szerzett, játékával pedig korát meghazudtolva játszik hétről-hétre. Gareth Southgate fokozatosan építette fel a válogatottban, mostanra pedig már kirobbanhatatlan a három oroszlánosok kezdőcsapatából, élete első vb-jére pedig fantasztikus formában érkezik.

Kapcsolódó cikkek