LabdarúgásSerie A

Rangadóra fel! Három ország, három derbi, három tipp!

2019. március 16.

Everton-Chelsea, vasárnap 17.30

Fogalmazzunk finoman, futott már jobb szezont mind a két csapat, a Chelsea a hatodik, az Everton a tizenegyedik helyen vergődik a Premier Leagueban. Nem éppen ezt várná az ember két ilyen nagynevű klubtól.

A Chelsea az Európa Ligában szépen menetel, a Dinamó Kijevet magabiztosan ütötték ki, a bajnokságban viszont nem sokat mutatott Sarri mester alakulata. A bajnokságban is kezdtek belelendülni, ám a Spurs és a Fulham legyőzése után a Wolverhampton ellen csak döntetlenre futotta. Az Evertonnál még ennél is rosszabb a helyzet, utóbbi 6 mérkőzéséből négyszer kapott ki a csapat.

Kevés játékost lehet kiemelni, de Sigurdsson és Hazard jó idényt futnak, valamint a fiatal francia bekk Lucas Digne is jól pótolja a sérült Bainest. A liverpooli gárdában nem léphet majd pályára Kurt Zouma, mivel a szerződése tiltja, hogy a kölcsönadó csapata ellen játsszon, londoni oldalon pedig Higuain játéka kérdéses.

Tipp: Chelsea 1,88

 

AC Milan-Inter, vasárnap 20:30

Pirosba öltözik a San Siro vasárnap estére, az AC Milan lesz ugyanis a vendéglátó a milánói derbin. De vajon a győzelmet is behúzza a piros-fekete gárda?  A forma alapján egyértelműen igen!

Az Inter ugyanis hiába áll a bajnokság negyedik helyén, közvetlenül a Milan mögött, a kék-feketék nincsenek egetverő formában. A Cagliari ellen vereséget szenvedtek, és bár a SPAL-t megverték, a Frankfurt elleni EL-találkozó sok mindenre ad okot, csak épp bizakodásra nem.

A Milan ezzel szemben szárnyal, utolsó öt mérkőzését megnyerte a bajnokságban, január közepe óta pedig meccset sem veszített. Piatek szárnyal a csatársorban, Suso és Calhanoglu pedig remekül a keze alá dolgoznak. Az Inter oldalán a durcázás megy, mégpedig Icardi részéről, aki nem hajlandó edzeni és pályára lépni, megosztva ezzel az öltözőt is. Radja Nainggolan és az argentin gólvágó nélkül pedig nehéz rangadót nyerni.

Tipp: AC Milan 2,32

 

Paris SG-Marseille, vasárnap 21:00

A listavezető fogadja a negyediket, egy meccsen, ahol a Marseille számára a döntetlen is győzelemnek számít. A Paris SG már megnyerte a bajnokságot, ezt ki lehet jelenteni, ahogy azt is, hogy igazi kihívás már nem maradt számukra ebben a szezonban. A BL-búcsú után maradt az agyonnyert bajnokság, illetve az ugyanakkora (semekkora) téttel bíró Francia Kupa.

A Marseille viszont nagyot nyerhet, hiszen számukra még nem lefutott a bajnokság. A harmadik helyezett Lyon mindössze 3 ponttal előzi meg a kikötővárosi alakulatot és mivel formája erősen ingadozó nem elképzelhetetlen az előzés sem. A Bajnokok Ligája indulás pedig komoly motiváló erő lehet.

Balotelli és Thauvin viszi a vállán a fehér-kékeket, akiknek nincsenek sérültjeik, szemben a fővárosiakkal, ahol Neymar és Draxler is maródi. Mbappé viszont egymaga pótolja őket, a bajnokságban szerzett 25 góljával.

Tipp: Mbappé lövi az első gólt 3,65