Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Regionalliga Nordost: Fővárosi rangadó a keddi pótlás alkalmával

2023. március 20.

A német negyedosztály észak-keleti csoportjában három elmaradt összecsapást játszanak le a hét közepén.


 

 

Greifswalder FC – TeBe Berlin

A hónap elején nevezték ki a hazai együttes kispadjára Roland Vrabec vezetőedzőt, akivel két meccsen három pont a mérlege az újoncnak, de most itt az esély, hogy ezen javítsanak ráadásul a Volksstadion közönsége előtt, ugyanis a liga utolsó helyén tanyázó fővárosiak érkeznek vendégségbe, akiknek mindössze kilenc pont áll a nevük mellett. Christopher Brauer fiai egyetlen pontot szereztek idegenben, mondjuk azt épp a legutóbbi fordulóban, de ennek ellenére nagy reményeik aligha lehetne ezen a találkozón.

 

VSG Altglienicke – SV Babelsberg 03

Az előzetes várakozás nagyon egyoldalú meccset ígér, aminek a Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark publikuma alighanem nagyon örülne, mert a kedvenceik kitűnő formának örvendenek és bizony Karsten Heine tanítványai ötből ötöt nyertek az elmúlt hetekben, miközben a vendégségbe érkező Markus Zschiesche alakulata egy pontot szedett össze, azt is a ligautolsó ellen, otthon. A két együttes közös múltja döntetlenekkel van kikövezve, aminek a vendégek alighanem nagyon örülnének, de itt egy nagy pofonba is beleszaladhatnak a még feljutásról álmodozó házigazdák ellen.

 

Berliner FC Dynamo – Viktoria Berlin

Hat pont választja el egymástól a két berlini alakulatot, amely két együttes az előző évek során komoly rivalizálást alakított ki köszönhetően a megannyi találkozásnak. A hazaiak kispadján Heiner Backhaus nehéz örökséget vett át a bajnoki cím után és megannyi távozó okán nem is tudta megugrani a szintet, de a szeptemberi döntetlen után, ha nyerte a csapata, akkor a szurkolók aligha néznének rá csúnyán a Hohenschönhausen Sportforum lelátóiról. Ezzel szemben Semih Keskin úgy lett kinevezve a nyáron, hogy harcban kellene lenni az azonnali visszajutásért, ám ettől nagyon messze vannak a világoskékek, akiknek a szezonjuk megmentését jelenthetné, ha legyőznék a városi riválist, s ezzel közelebb kerülnének hozzájuk, kozmetikázva az amúgy elég szegény produktumukat.