BundesligaLabdarúgás

Remek csapatot épített a Bayern München, már csak egyben kell tartani… – Jegyzet

2020. szeptember 23.

Az átlagos BMW gyári dolgozó simán azt hihetné, hogy egy ilyen Bayern Müchenes söprés után, amikor a triplázás összejött akkora nagy a békesség, a jóság a klubnál, hogy már szinte csak a fű növése hallatszik. Ugye a német bajnokságot toronymagasan megnyerte az FCB, bár úgy középidőtájon elég komoly döccenés zaja hallatszott, aztán jött a hátsó sor varázslója és megformázta a veszedelmet. Aki a bajorokkal szembe jött, pechjükre Hansi Flick edző érkezése után, azok a csapatok még most is azon gondolkodnak, tényleg a brémai IC vonat ütötte el őket vagy csak sima bajnoki mérkőzést játszottak a Bayernnel, a gólragadozó Lewandowskival.

Apró megjegyzés: ha valaki arra gondolt, hogy az új szezonra kicsit visszavesz a rekordbajnok, annak elég csak az idei rajt első, valamikor tényleg rangadónak nevezett, a jelenben Schalke elleni gyaluzásra figyelnie. Első meccsen megszórni egy nyolcassal az ellenfelet, nem sok jót sejtet a folytatásra, Gelsenkirchenben pedig már azt fontolgatják, kell-e még nekik Wagner edző vagy jöjjön már valaki. Bárki! Vissza a történelemkönyvet lapozgatni. A Bayern lazán vette a Német Kupa döntőt, sima 4-2-vel engedte haza Berlinből a Bayert, szép kis erődemonstráció volt, minimális, mondhatni nulla esélyt engedélyezve a Leverkusennek.

És akkor a legerősebb próba! Már a Bajnokok Ligája csoportkörnél bőven megmutatkozott a müncheniek ereje, ezt tavasszal még nagyobbra srófolták, majdnem olyan erőgéppé váltak, mint a középpályás Leon Goretzka. Aki annyira durván kipattintotta magát izomzatban, majdnem elindult egy Mr. Olimpia versenyen. A Bayern legnagyobbak között úgy hozott le 11 mérkőzést veretlenül, hogy alig volt izgulni valójuk! A Tottenham és a Barca ellen azon gerjedtek, hogy ki rúg több gólt a csapatból? Nem volt semmi baj, felváltva, nem összeveszve tömték a labdát a nagynevű, akkor botrányosan gyönge ellenfél kapujába.

A végére, a PSG elleni fináléra maradt egy kis izgalom, a korábbiakhoz képest sovány diadal, ám ott nagyon kellett figyelni, ez az egy gól is elég volt. A szezon gyönyörű, a nemzetközi élet elájult az FCB teljesítményétől, persze mindenki őket figyelte, kit visznek magukhoz, kit engednek el? És akkor innen kiindulva rém kellemetlen az Alaba történet.

Az osztrák szeretne jobb fizetést kiharcolni. Eleinte csendben tárgyaltak, aztán ahogyan az FC Hollywoodnál megszokott, Uli Hoeness, aki nagyon nagy hangulatfelelős, kimondta, hogy Alaba ügynöke egy „pénzéhes piranha”. Erre már Alaba apuka is beszállt a vitába, Hoenesst simán gyalázta az őket rossz színben megemlítő főnököt, feljelentést ígért, teljesen kikészült a cirkusz miatt. Hasan Salihamidzic igazgató emelte a tétet, kijelentette, Neuer és Lewandowski a csúcs keresetű a csapatnál, náluk többet nem kereshet senki. Erre már előkerült Alaba ügynöke, Pini Zahavi, és bemondta, hogy neki ne magyarázzon senki, a két fickó pont az ő embere, tudja jól mit tesz és tudja jól Alaba mekkora értéke a csapatnak.

Mondjuk a tét nem kicsi, öt évre 125 millió eurót kérne az Alaba-team, ettől pöccent be az egész bajor vezérkar. Hogy mekkora a balhé, az Alaba transfer keresésre az internet 0,56 másodperc alatt 4 830 000 találatot dobott ki. Itt bőven olvasható az összes részlet. Ilyen előjátékkal utazott Budapestre szuper kupázni az FC Bayern, és ilyen hangorkánban készül az újabb bajnokira! Úgy tűnik az idei tripla mégsem annyira megnyugtatós!

Elképzelni is nehéz, mi történik, ha mondjuk nem nyernek csak kettőt, esetleg egyet, hovatovább semmit?”