Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Párat aludni kellett erre az Eb-aranyéremre!

Angliában azért, hogy kijózanodjék az ország, Németországban meg azért, hogy végre elfogadja az ottani társadalom, idén nem érdemelték meg az első helyet. Az addig vezető út csodálatos, a szokásos germán kitartással, akaratosággal, szenvedéllyel.

Németországban végtelenül népszerű női labdarúgás, a londoni döntő élő televíziós közvetítését – persze a megfelelő, méltó körítéssel, híres szakértőkkel, helyszíni bejelentkezéssel – közel 18 millió néző követte. Pont annyian, mint a 11 évvel korábbi hasonló eseményt. Tehát kimondható: erősen szeretik a női focit. Nem csak azért működtetik ezt a szakágat, mert az UEFA végeláthatatlan mennyiségben ide önti a pénzt! Arrafelé nem elsődleges cél a variálás, okoskodás, fincsiben turkálás, és cseppet sem afféle lelkiismeretet tisztázó tényező! Igenis létezik egyenlőség, legalábbis a támogatásban, akkor is, ha a női profik fizetése pont töredéke a férfi labdarúgók jussának!

Az UEFA hozta a szokásos képmutatását, egy ukrán nőt bízott meg a finálé síppal irányításával. A nemzetközi testület így akarta kedvessé tenni a végtelenül sötét jelenét, a végső meccsel megbízott egy ekkora feladathoz meglehetősen tapasztalatlan, ám a háború miatt mindenképpen indokolható személyt. A németek hiába puffogtak egy meg nem adott, még a Holdról is látható gólvonali kezezés miatt, a spori, amikor rákérdeztek az esetre, megrántotta a vállát, ment tovább.

Nem emiatt vesztett Martina Voss-Tecklenburg együttese. Pokoli csapásként az Eb kimagaslóan legjobb játékosa, Alexandra Popp a bemelegítésnél megsérült. Emiatt a jócskán rá épülő taktika fuccsba ment, a többiek, bár erősen küzdöttek, nem sikerült a vészterv megvalósítása. Hitehagyottan igyekeztek, a gátként működő hazai védelmet a végeredményt illetően képtelen voltak áttörni. Egy gólt rúgtak, az angolok is, aztán a hosszabbítás nyűgje az utóbbinak hozott kedvező állást!

Az angol válogatott a következetlen, gyenge kezű játékvezető, az óbégató 87 192 kilátogató támogatásával, erősen agresszív, provokatív, de hasznos játékkal győzött a döntőben! Újabb indok a szigetország mocsárba merevedéséhez. Rengetegen a helyszínen bíztatták a helyi erőt, Phil Foden csatár is a stadionban őrjöngött, Harry Kane üzent, ahogyan Hansi Flick is. Sarina Wiegman szövetségi kapitánynő Hollandia után Angliában is királycsináló!

Különben a férfiak tavalyi döntőjét 79 115 ember figyelte a Wembley-ben. Összehasonlítva az idei Eb döntő 8 ezerrel nagyobb nézőszámával, értelmetlen arról károgni, hogy a női foci fölösleges, hibrid időpocsékolás!

Kapcsolódó cikkek