LabdarúgásSerie A

Serie A: Nagy a tülekedés az AC Milan mögött

2021. január 09.

AS Roma-Inter, vasárnap 12:30

Nem ezt szoktuk meg az elmúlt években… Lassan féltávhoz érkezik a Serie A 2020-2021-es idénye, a táblázaton viszont nem a 2010-es évek eredményei köszönnek vissza. Az AC Milan, ha soványka előnnyel is, de vezeti a tabellát, méghozzá a városi rivális Inter és az AS Roma előtt. Utánuk következik csak a bajnoki címvédő Juventus, az Atalanta-Napoli-Lazio hármas pedig még a legjobb ötbe sem fér be, köszönhetően a megtáltosodó Sassuolonak.

A Milan első helye mellett, a Juventus visszacsúszása, valamint a Roma előretörése is abszolút meglepetésnek számít. A Farkasok tavaly csak az Európa Liga-szereplést tudták kiharcolni, miután kicsúsztak az első négyből. Idén sem volt fényes a kezdés: a Hellas Verona olyan sima hármassal küldte haza a falkát, hogy rossz volt nézni… Igaz, hamar jött a javítás, a Milan és a Juve elleni iksz ugyanis mindenképpen jó eredménynek számít, ugyanakkor a többi rangadón eddig nem jött ki a lépés Paulo Fonseca fiainak. A Napoli és az Atalanta egyaránt négyet gurított a fővárosiaknak, előbbi mérkőzésen pedig válasz sem érkezett, igaz a bergamóiak ellen is csak egy.

Az Inter eddig mindössze egyetlen topklub ellen bukott el Itáliában, habár az a vereség legalább hárommal ért fel… Nem nehéz kitalálni, a városi rivális Milan volt az elkövető, míg a másik pont nélküli meccset éppen a legutóbbi fordulóban, a Sampdoria ellen produkálta Antonio Conte csapata. Az olasz mesternek nem igazán férnek már bele efféle blamák, miután Európában csúfosan lebőgött, sőt… A Nerazzurri a csoport utolsó helyét csípte meg a Bajnokok Ligájában, így se továbbjutás, se európai kupaszereplés nem maradt az őszre.

Cserébe koncentrálhatnak a ligára, amelyet most már muszáj megnyerniük! Ki kell használni a Juventus gyengélkedését, illetve kompenzálni illene a BL-kudarcot… Szerencséjükre, Lukaku ismét egészséges, így ott lehet a Stadio Olimpicoban, mint a fekete-kékek legnagyobb fegyvere. Nem valószínű, hogy bármelyik gárda tartalékolna egy ekkora téttel bíró derbin, ugyanakkor nem utolsó szempont, hogy egy hét múlva az Inter ellenfele a Juventus, míg a Farkasoké a városi rivális Lazio lesz.

Tipp: Döntetlen 3,60