LabdarúgásSerie A

Serie A: Pioli először győzne Spalletti ellen

2021. december 17.

Vasárnap este AC Milan – Napoli rangadót rendeznek az olasz élvonalban.


 

A Serie A 18. fordulójának vasárnap esti derbijét Milánóban rendezik, ahol a Giuseppe Meazza vendége a déliek legerősebbike lesz. A két sokáig fej-fej mellett, veretlenül haladó együttes most egymás ellen vív harcot, hogy kiderüljön ki tud-e valamelyik is lábalni abból a kisebb gödörből, amibe kerültek a féltávhoz közeledve. 

A milánóiaknak a Bajnokok Ligájában nem sikerült az utolsó fordulóban véghez vinni a korábban kilátástalannak tűnő helyzetből való továbbjutást, majd aztán az Udinese ellen sem sikerült győzni, ami miatt nem tudtak élre állni a tabellán sem. A második helyre persze így sem lehet panasz, hiszen Stefano Pioli csapata még mindig a céloknak megfelel, de most érződik rajtuk az, hogy a szezon eleji túlteljesítés visszaköszön. Még mindig nyolc góllal a várható számok felett vannak lőtt gólok terén, márpedig a pontvesztéseik során csak egyszer nem voltak jobbak, mint az ellenfelek ilyen téren, ez pedig igen fájdalmassá teszi azokat az elhullajtott pontokat.

Az Európa Liga utolsó körében áldozatokkal teli sikert aratott Lucuano Spalletti együttese, ami továbbjutást ért, de közben tovább nőtt a sérültek száma, ami a bajnokságban jelentkezik a nápolyiaknál. Már három forduló óta nyeretlenek és bizony ők már ott már egy lépéssel a házigazdák előtt tartanak, ami a gólok és a várható számok közti kiegyenesedést illeti. A remek szezonkezdet után elkezdett elfogyni a nem túl hosszú kispad és amikor kulcsfontosságú játékosok hiányoznak a védelemből, a középpályáról és a támadósorból is, akkor az már túl sok egy olyan csapatnak, amely nem tud gyakorlatilag két kezdőre való minőségi labdarúgót felsorakoztatni.

 

A legnagyobb kérdés, hogy Pioli letudja-e győzni Spallettit, mert kettejük egymás elleni mérlegében még egyszer sem nyert a milánói edző. Viszont mikor, ha nem most, hiszen az ezer sebből vérző nápolyiakat most lehetne megtörni, főleg akkor, ha sikerülne stabilizálni a Rossoneri védekezését.