LabdarúgásSerie A

Serie A: Útját állhatják a “farkasok” a bajnokságban menetelő Atalantának?

2021. december 16.

A Serie A 18. fordulójában két rangadót is rendeznek, melyből előbbit szombat délután rendezik a bergamói Gewiss Stadionban. A harmadik helyen álló Atalanta fogadja a nem csupán hetedik pozícióban tanyázó AS Roma csapatát. 


 

Gian Piero Gasperini legénysége a Bajnokok Ligájából való búcsút követően a tavaszi EL-folytatásig csak az olasz pontvadászatra kell koncentráljon és ez bizony igen jól szokott menni a fekete-kékeknek. A zsinórban hat győztes bajnoki igen szépen mutat a nevük mellett, most pedig egy újabb sikerrel szeretnék kozmetikázni a hazai pályán nem túl veretes mutatójukat. Emellett van némi okuk aggódni az miatt, hogy 30,2 xG-re lőttek 37 gólt, ami egy komolyabb felülteljesítés és bizony az ilyen előbb-utóbb meg fogja bosszulni magát és elindulnak majd egy valamivel rosszabb szériába. Viszont ez talán nem most fog bekövetkezni, mert a hatos széria alatt csak egyszer nem ők végeztek jobban a várható gólok tekintetében az ellenfelekkel szemben, így összességében arra juthatunk, hogy az év végi két meccsükön még kitarthat a formájuk.

A fővárosiak amilyen jól indultak olyan gyorsan mutatták meg, hogy bár José Mourinho tud változást hozni a csapathoz, de az nem mindig pozitív. Ebből egy nagyon hullámzó idény jött össze eddig, amiben az állandó az, hogy a rangadókat az előző évekhez hasonlóan idén sem tudják megnyerni. Ezt nem igazán lehet szépíteni, mert bár látszik némi javulás, de a keret vékony, a játékosok pedig nem igazán bírják azt a terhelést, amit kapnak kevés pihenő mellett, ami az év végére ki is ütközik olykor. Támadásban és védekezésben is nagyjából ott vannak, ahová a várható számok alapján tartoznak, ami elég problémás, mert bizony a BL-be jutás lenen a cél, de ez jelenleg aligha reális álom.

Az utóbbi évek egymás elleni mutatója, a rómaiak pocsék rangadókon elért eredményei és a bergamóiak sikersorozata inkább a hazaiak felé billenti a mérleget, de a túl nagy kockázatvállalás érdekében inkább csak a vendég siker ellen fogadunk egy duplaeséllyel.