LabdarúgásSerie A

Serie A: Velencében első idegenbeli sikerét aratná a Hellas Verona

2021. december 04.

Az olasz élvonal, a Serie A 16. fordulójában az újonc „szárnyas oroszlánok” a „masztiffokat” látják vendégül a Veneto régiói derbin.

 

 

Paolo Zanetti már azzal is hatalmas tettet hajtott végre, hogy 19 év elteltével visszajuttatta a velenceieket az élvonalba. Idén azt a feladatot kell teljesítenie csapatával, hogy a bennmaradást is megvalósítja, ami már egy nehezebb munka lesz, s egyelőre elég képlékeny helyzetben vannak, de öt ponttal előzik a már vonal alatt lévőket. A védekezésük a 25 kapott góllal nem épp ideális, de ez pontosan megfelel a várható számoknak, ellenben a támadójátékukkal még akadnak gondok, mert nem csak kevés alkalommal veszik be az ellenfelek kapuját, ráadásul itt alul is teljesítenek. Hazai környezetben elég kiszámíthatatlanok a 2-1-3-as mérlegükkel, melyben van meglepő győzelem és váratlan vereség is.

A szezon első edzőcseréjére Veronában került sor és bár talán kissé meglepő döntés volt Igor Tudor kinevezése, de a horvát szakember remek húzásnak bizonyult a kezdeti időszaka alapján. Még úgy is, hogy most egy kisebb megtorpanás érezhető – az elmúlt két meccsen nem nyertek – a statisztikák alapján többre hivatottak, mint a tabella tizedik helye. Az idegenbeli mérlegük az, amin javítani kellene (0-4-3), ahol ugyan már dominálni tudnak, de még a kontrák elleni védekezés nem az igazi, ami jól bizonyít az is, hogy az ellenfelek hattal több gólt szerzetek ellenük, mint amennyit a várható számok alapján kapniuk kellett volna.

 

A pocsékul védekező velenceiek és az otthonuktól is mindig gólképes veronaiak összecsapásán azt nem lehet bizton állítani, hogy vendég siker születne, de a vereséget elég jó arányban el tudják kerülni, márpedig egy gól is elég lehet tőlük, hogy egy pontot legalább begyűjtsenek a Pier Luigi Penzoban. Tavaly a kupában futottak össze, amikor egészen a tizenegyespárbajig jutottak, ahol végül a verónaiak örülhettek, mert jobban bírták az idegek harcát.