LabdarúgásSerie A

Serie A: Velencében menetelne tovább a Juventus

2021. december 11.

A Serie A 17. fordulójának szombati játéknapján az újonc „szárnyasoroszlánok” fogadják a rekordbajnokot a Stadio Pierluigi Penzoban.

 

A pocsék forma csak egy azon problémák közül, amikkel meg kell küzdenie Paolo Zanetti csapatának. A három mérkőzést zsinórban elveszítő velenceiek a legutóbbi körben odahaza három gólos előnyről tudtak kikapni, ami morálisan igencsak rossz hatással tud lenni mindenkire, márpedig ez nem fog segíteni az éledező „öreg hölgy” elleni mérkőzés előtt. A liga második legkevesebb gólját szerezte a Venezia, amit erősen kozmetikáz a legutóbbi három találat egy meccsen, viszont a védekezésük továbbra is igencsak szellős, hiszen a várható gólok tekintetében a negyedik legrosszabb mutatóval állnak, miközben a bekapott gólok terén is igen rosszul fest a helyzetük.

 

A védekezés terén egyre inkább megmutatkozik, hogy a zebramezesek legfőbb erénye az egység lehet, hogy Massimiliano Allegri képes kihozni a maximumot a játékosaiból, még ha az nem is jelent valami túl magas szintet. Ugyan az ötödik hely nem elégséges az elvárásokhoz mérten, de ha azt vesszük alapul, hogy mennyire rosszul rajtoltak ez már egész biztató, főleg azzal számolva, hogy 15 forduló után hat kapott gól nélküli találkozóval büszkélkedhetnek, ami jó előjel a liga egyik leggyengébb támadósora ellenében. Támadásban elmaradnak a várható mutatókhoz mérten, de ebben benne van az is, hogy büntetőt tudnak hibázni – még akkor is, ha nem számított.

 

Nagy meglepetés lenne, ha a jelenlegi körülmények közepette, ha a Juventus ne tudná mind a három pontot bezsebelni még idegenben is. A Bajnokok Ligájában szerencsés körülmények közt elért csoport elsőség után jól nézne ki, ha egy bajnoki győzelemmel készülhetnének a hétfői sorsolásra.