Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Skót Premiership: Odahaza, újonc ellen javítana a Celtic

2021. augusztus 07.

 

Dundee United – Rangers FC

Nem ez a legegyszerűbb szezonkezdet, amit a sorsolás során kaphatott a frissen kinevezett Tam Courts és legénysége, mert a „rémek” előbb a tavalyi negyedikhez látogathattak, majd most a bajnoki címvédő ellen kell megkezdeniük a hazai szereplést. A vendégségbe érkező Steven Gerrard irányította fővárosiak nagyon simán nyertek a nyitófordulóban, vezetik a tabellát és közben még a nemzetközi porondon is vitézkednek. A legutóbbi kiírásban a három összecsapásukon tíz gólt szereztek, így most is jó esély lesz egy gólgazdag vendégsikerre.  

 

 

St Mirren – Hearts

Az újonc otthonában elért döntetlen után nem volt épp a legvidámabb Jim Goodwin mester, de most itt az esély, hogy odahaza, az SMISA Stadiumban megszerezzék az első győzelmüket, mert a sorsolás oly kegyes volt hozzájuk, hogy a második körben a másik frissen feljutott gárda érkezik hozzájuk látogatóba. Robbie Neilson általános meglepetést okozott a nyitókörben, mert legyőzték a Celticet, amivel olyan rajtot vettek, amire aligha gondolt volna bárki is és most tele önbizalommal indulhatnak az idegenbeli meccsükre.

 

 

Hibernian – Ross County

Öt gólos rangadót nyert az első fordulóban a legutóbbi kiírás bronzérmese. Jack Ross tanítványai idegenben három gólt szerezve gyűjtötték be az idei első sikerüket, most pedig a másodikra készülnek, méghozzá favoritként saját közönségük előtt. Az előző szezonban kétszer is jártak a sötétkék mezesek az Easter Roadon és egyszer nyerni is tudtak, de akkor még nem Malky Mackay irányította őket, akivel egy hazai gól nélküli döntetlennel indult az idény, márpedig ezúttal be kell találniuk, ha pontot akarnak, mert a zöldek, nem szoktak odahaza nullára játszani.

 

 

Celtic – Dundee FC

Egy kínos kiesés a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, majd egy kínos vereség a szezonnyitány során. Aligha ilyen kezdésről álmodott a frissen kinevezett ausztrál szakvezető, Ange Postecoglou, akinek már most is megmutatkozott, hogy mennyire lehetetlen feladata lesz, hogy rendet tegyen a glasgow-iaknál. Az újonc egy pontot otthon tartva rajtol, ami nem is annyira rossz James McPake együttese számára, főleg, hogy kétszer is hátrányba kerültek. Most abban bízhatnak, hogy a hazaiak kifáradtak hétközben a nemzetközi porondon, illetve abban, hogy zsinórban hét gólnélküli összecsapás után végre betalálnak a zöld-fehérek ellen.

 

 

St Johnstone – Motherwell

Az idegenben jó az iksz elv alapján nem lehet panasz arra, ahogy kezdte az idényt Callum Davidson csapata, de a helyzetkihasználási mutatóik alapján már nem is lehetnek annyira büszkék arra a gól nélküli döntetlenre. Ezúttal a McDiarmid Park fanatikus szurkolói előtt már szeretnének három pontot bezsebelni, mert a védekezését nem épp fitogtató, első körben hazai pályán három kapott gólos vereséget szenvedő „acélosok” érkeznek vendégségbe. Graham Alexander fiai kétszer is vezettek az első körben, de a meccs végére nagyon kifulladtak, ami most még jobban kijöhet, ha ez valóban kondicionális probléma náluk.

 

 

Livingston – Aberdeen

A címvédő otthonában kezdeni egy szezont nem az a forgatókönyv, amit megálmodott David Martindale és legénysége, így nem is volt meglepetés, hogy csúnyán helyben hagyták őket Glagow-ban. Most a legutóbbi negyedik helyen végző pirosmezesek ellen kellene javítani az Almondvale Stadium közönsége előtt, ami nem lesz könnyű feladat, mert Stephen Glass egysége komoly erősítéseken ment át, amivel oda szeretnének érni a dobogóra. Ezt az első fordulós győzelmükkel már el is indították a helyes úton, de most idegenben kellene újabb három pontot megszerezni.