BundesligaLabdarúgás

Stuttgartban lép pályára az év magyar labdarúgója

2019. február 15.

Stuttgart–RB Leipzig, szombat 15:30

Ami jó hír a lipcseiknek, hogy Gulácsi Péter Magyarországon simán beelőzte kollégáit az év labdarúgója választáson és ezzel a dicsőséggel indulhat egy újabb kemény csatába. Ha mondjuk a régi fényében csillogna a VfB, talán még megállná a helyét a meccsel kapcsolatos jelző, de így, hogy a svábok a Bundesliga végén sántikálnak, már nem annyira igaz.

Talán a vészhelyzet kihozhatná belőlük a vadállatot vagy legalább a kabalaállatot, a Krokodilt, de ez most korántsem biztos. Különben is, Ralf Rangnick, aki valamikor a jura korban maga is dolgozott Stuttgartban, most nem lesz annyira kegyelmes.

A vendégek magas célokért hajtanak, eddig jól is állnak, bár a hullámzás nekik is megvolt, azért lassan bele kell törődnie az RB-t szívből utáló többi germánnak, hogy a lipcsei csapat igen is komoly tétel a Bundesligában. Itt sem lesz különösebb vakarászás, kapnak a hazaiak egy keveset a jó fociból, talán még egy kicsit megmakacsolhatják magukat, aztán ennyi!

Tipp: Stuttgart–RB Leipzig 0-0 14.00

 

Hertha–Werder Bremen, szombat 18:30

Ha valaki ezt kitalálja, frankón megérdemli a nagy pénzt a kasszánál. A Hertha kiszámíthatatlan, mint Trump elnök tweetjei: egyszer súlyosan odavágnak a legváratlanabb helyen, mondjuk idegenben, mint legutóbb a Gladbach ellen, aztán amikor felpúposodhatnának a vad népeik, beleszaladnak egy hazai gyufába.

A békés döntetlen nem pálya a hazaiaknak, ők a nemzetközi szereplésre iparkodnak. Bár onnan ugyan kicsit távol vannak most, ám nem elérhetetlen a buli. Mind a két csapat nagyot ment az előző fordulóban, a Hertha vendégként, nem is kicsit. Régen volt, hogy idegenben hősökké váltak, erre most tessék!

A vendégek a megbízható német formát hozták, szépen lesimázták az Augsburgot, a kötelező a legnehezebb, de ez is kész lett. Ha minden jól megy és nem nyomja agyon a Herthát a görcsölés, jók lehetnek, sőt azok is lesznek!

Tipp: Hertha–Werder Bremen 2-1 9.00

 

Bayer Leverkusen–Fortuna Düsseldorf, vasárnap 18:00

Legutóbb kőkeményet tolt a Bayer, nagyot ütött az ellenfelén, akár bombaforma is lehet ez, talán gyógyító az elmúlt fordulóban vendégként elkönyvelt 5-1-es siker. Ehhez jött a Fortuna hazai gyakorlatozása, ami azért elég ok lehet a Bayer aktuális szorongására.

Nyilván kapnak valami áfiumot, amitől megvadulnak és elveszik a három pontot. Három meccs óta csak a siker, a saját pálya nagyon adja, bár korábban volt ott egy kínos izébizé, ám azóta nagyon király a csapat. Elméletileg erős otthon a Bayer, gyakorlatilag meg ez igaz is.

Ha valaki nagyot akar kaszálni, de tényleg komolyat, akkor tegyen a vendégre. Csak úgy dől majd a lé! Akik viszont nem merészek, csak lazák, ne erre tippeljenek vendéget! Jó kis házi bemutatóvá alakul majd a csörte, semmi extra kiadás. Séta, légzés, Leverkusen városa boldog lesz, hiszen három ponttal gazdagodik majd a kedves klubjuk.

Tipp: Bayer Leverkusen–Fortuna Düsseldorf 3-2 16.00