LabdarúgásSerie A

Súlyos vereség után állna talpra az AS Roma

2019. február 02.

AS Roma–AC Milan, vasárnap 20:30

Klasszikus olasz rangadóval ér véget a vasárnap Itáliában, ráadásul most a két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, úgyhogy már csak ezért is izgalmasnak ígérkezik ez a találkozó. A rend kedvéért muszáj megemlíteni, hogy a Milan 35 ponttal a negyedik, míg az AS Roma 34-el az ötödik helyről várhatja 22. fordulót.

A Milan kedvezőbb helyzetben van, legalábbis az elmúlt napok történéseiből erre következtethetünk. A legutóbbi két fordulóban veretlenek maradtak (győzelem a Genoa vendégeként, majd 0-0-s döntetlen a Napolival szemben). A hétközi kupameccset is a Napoli házigazdájaként játszották, és a frissen igazolt Piatek duplájával megnyerték 2-0-ra. Ezért aztán önbizalommal telve vághatnak neki a római túrának.

Ezzel szemben a hazaiak hatalmas pofont kaptak a szerdán, ugyanis a Fiorentina 7-1-re verte őket a kupában. Erre az eredményre akkor sincs mentség, ha idegenben lép pályára a csapat, plusz az AS Roma emberemlékezet óta nem kapott ennyi gólt egy olasz csapattól (utoljára egy 2014-es BL csoportmeccsen kaptak ennyit, akkor a Bayern München tömte ki őket).

Egy ilyen vereségből még egy mentálisan erős csapatnak is nehezére esik talpra állni, szóval biztos nem lesz sétagalopp a Milan elleni meccs. Egyébként a két gárda legutóbbi két egymás elleni mérkőzését a Milan nyerte 2-0-ra, illetve 2-1-re és egy hasonló forgatókönyv most is simán elképzelhető.

Tipp: Gólok száma 2,5 felett 1.72

 

Frosinone–Lazio, hétfő 19:00

A kiesés ellen küzdő Frosinone az előző fordulóban 4-0-ra verte idegenben a szintén hatalmas gondokkal küzdő Bolognát. Igen fontos győzelem volt ez a bennmaradás szempontjából és ez erőt adhat a hazai csapat számára a Lazio ellen is.

Persze ettől még korántsem titulálhatjuk országos kettesnek ezt a mérkőzést mert bár a középmezőnyben tanyázó Lazio nem verhetetlen csapat, de papíron jóval erősebbek a vendégek és náluk gyengébb együttesek ellen azért általában behúzzák mindhárom pontot, de legalább egyet szinte biztosan.

Az oddsok mérete a vendégek győzelmét sugallja, de ez inkább egy dönteten szagú mérkőzés. Ezt a megérzést a Lazio idegenbeli mérlege is alátámasztja (4-3-3), könnyen pontosztozkodás lehet ennek az összecsapásnak a vége. Plusz azt is érdemes figyelembe venni, hogy csütörtökön az Inter elleni kupameccsük hosszabbításba, majd aztán büntetőpárbajba torkollott (amiből a Lazio jött ki győztesen) és egy ilyen megterhelés bizonyára nem múlik el nyomtalanul négy nap alatt.

Tipp: Döntetlen 4.70

 

Cagliari–Atalanta, hétfő 21:00

Lejtmenetbe kapcsolt a Cagliari, amely a legutóbbi négy tétmeccséből hármat elveszített, ráadásul még csak gólt sem lőttek azokon a találkozókon. Ha ez még sokáig így folytatódik, akkor hamarosan kiesési gondokkal szembesülnek, igaz, egyelőre még megnyugtató távolságra vannak a 18. helytől.

Az Atalanta pont ellentétes utat járt be a közelmúltban. A legutóbbi hat tétmérkőzésükön veretlenek maradtak (négy győzelem, két döntetlen), ráadásul a szerdai kupameccsen 3-0-ra verték a Juventust és ennél nagyobb skalpot most fizikailag lehetetlen Itáliában szerezni.

Nem is olyan rég már játszottak a Cagliari vendégeként, akkor a Coppa Italia nyolcaddöntőjében egy izzadságszagú 0-2-vel abszolválták a mérkőzést. Valószínűleg most is hasonlóan alakul majd a történet és az oddsokra pillantva sem nagyon lehet mást elképzelni, mint egy vendéggyőzelmet.

Tipp: Vendég 1.66