Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Superettan: Képlékeny körülmények

2021. június 04.

 

IK Brage – AFC Eskilstuna

Nyolc kör után egyetlen győzelem és összesen hat pont áll a hazaiak neve mellett, ami ahhoz képest, hogy tavaly a szezon kétharmadáig a feljutás környékén voltak elképesztő mértékű visszaesés a részükről. A vendégek sem lehetnek éppen boldogok az eddigi teljesítményükkel, mert idén sem tűnik úgy, hogy valóban odaérhetnek a dobogós helyekre. A nyolc meccs utáni kilencedik helyük nem sok jót vizionál rájuk nézve.

 

Östers IF – Norrby IF

A hazaiak három ponttal előzik a más kiesőhelyen állókat, de szerencséjükre elég sűrű a mezőny így a mostani rivális is csupán hat pontra van tőlük, pedig a vendégek már dobogósnak mondhatják magukat. A hátigazdák egy hazai győzelme nem épp a legbíztatóbb teljesítmény, miközben a vendégek vezetik az idegenbeli tabellát, a kilenc megszerzett pontjukkal.

 

Trelleborgs FF – GIF Sundsvall

Ha kell két csapatot keresni, amelyek összecsapásán bizakodhatunk abban, hogy sok gól lesz, akkor az ez a páros lenne, ugyanis a hazaiak kereken három gólt átlagolnak a meccseiken, míg a vendégeknek egy találat hiányzik ehhez. Emellett az is reményteli, hogy tavaly mindkét találkozójukon összejött a két együttesnek, hogy betaláljon, így tényleg meg lehet minden bizodalmunk ebben a párosításban.

 

Örgryte IS – IFK Värnamo

Annak ellenére, hogy két éve még az élvonalban vitézkedtek a hazaiak, most épp a kieső zónában vannak, nyolc meccs után egyetlen győzelemmel és a legkevesebb lőtt góllal, ami nem sok jót ígér nekik a folytatásra, ugyanis a listavezető érkezik hozzájuk látogatóba. A vendégek hét meccsen vannak túl, de vezetik a tabellát, és egyre magasabbra törnek a favoritok közt is, mert a védekezésük nagyon összeállt az eddigiekben, amit a három kapott gól is jól visszaad.

 

Falkenbergs FF – Västerås SK FK

Óriási mélyrepülésben vannak a hazaiak, mert nem elég, hogy kizúgtak az élvonalból, a szezon első negyede után a ligautolsó pozíciót is összehozták, ami elég kétségbeejtő a liga egyik élmezőnyébe várt együttestől. A vendégek a meccseik felén döntetlent játszottak, de az is több pont mintha kikaptak volna, amiből csak egy szerepel a nevük mellett. Van mibe kapaszkodni, mert ha sikerülne a mérkőzéseiket lezárni, akkor harcban lehetnek a dobogós helyekért.