Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az előző szezonban történt koronavírus okozta hosszú kihagyásnak a klubok most kezdik még inkább megérezni a hatását, mert nem elég, hogy továbbra sincsenek nézők, de a menetrend is kezd elképesztően sűrű lenn, főleg azon együtteseknek, akik az európai porondon is érdekelt.

Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy a topcsapatok ne hemzsegjenek a válogatott játékosoktól, ami már alapvetően is hordoz magában plusz terhelési faktort, no meg persze a serülés veszélyét egy-egy válogatott mérkőzésen, most pedig azt az időszakot éljük, amikor ez még sokkal inkább lényegi kérdés tud lenni. Nem lehet figyelmen kívül hagyni olyan dolgokat, hogy bizonyos csapatok elképesztően idő szűkében vannak az idei szezonban, amikor ugye fontos szempont, hogy 2021 nyarán EB-t és Olimpiát is szeretnének rendezni.

Már akadt néhány eset (Tottenham 8 nap alatt 4 tétmeccs), mikor láthattuk, hogy alkalmazkodniuk kell az együtteseknek, és most itt a következő. Az elmúlt szezonban triplázó Bayern München kapcsán már voltak szurkolói negatív megnyilvánulások, hogy vékony a keret, mert elengedtek pár fontos játékost a Bajnok Ligája győzelmet követően, és bár érkezett „utánpótlás” a fiataloktól, valamint az utolsó napokban oda tették magukat az átigazolási piacon is, de most a szerencséjüknek is köszönhető, hogy nem lesz extrém nehéz hetük.

Jelen pillanatban még 12 játékosuk van távol a nemzeti válogatottjukkal, miközben melléjük csatlakozik Tanguy Nianzou Kouassi, Leroy Sané és a hírek szerint csütörtökön már bevethető, de egyelőre sérültnek írt Bouna Sarr.
Ha a 26 fős keretet veszem alapul, amit a német transfermarkt lehoz, akkor a fennmaradók sorában két kapus és 9 mezőnyjátékos található. Ha a francia jobbhátvéd tényleg visszatér a kupameccsre, akkor ez a létszám 2+10-re nő, akkor pedig már ki is tudnak állni az első csapat tagjaival. Persze, az előző szezonban a harmadosztályt megnyerő Tartalékcsapatból lehet duzzasztani a létszámot, és minden bizonnyal ők is nagy segítséget fognak tudni a DFB Pokal első körében, ahol a bajor rekordbajnok az ötösosztályú 1. FC Düren vendége lesz.

A friss szerzemények szinte mindegyike debütálhat ezen a találkozón, mert gyakorlatilag ők lesznek azok, akik „otthon” vannak. Az Olympique de Marseille-től igazolt Bouna Sarr lehet a jobbhátvéd, már ha tényleg bevethető állapotban lesz, a középpályán bemutatkozhat az Espanyoltól vásárolt spanyol, Marc Roca, a kölcsönbe visszatérő brazil Douglas Costa, valamint Eric Maxime Choupo-Moting, aki a BL-döntőben játszott utoljára, akkor épp az ellenfél színeiben. Valamint nem szabad elfelejteni, hogy most egy csöppet örülhetnek a csapat szurkolói, hogy Jochim Löw mellőzi a válogatottban Thomas Müllert, aki így ott tud lenni a kupatalálkozón.

Ha túl vannak a Düren elleni mérkőzésen, akkor hétvégén már megy is tovább a bajnokság, ahol az újonc Armenia Bielefeld vendége lesz Hansi Flick együttese, majd ezt követően szerdán már az Atlético Madrid látogat az Allianz Arenába, a Bajnok Ligája első körének csúcsrangadójára.

Bár ez csak 6 nap alatt három mérkőzés, de ha hozzávesszük, hogy a válogatottmeccsekből hazatérőknek nem elég, hogy fáradtan jönnek meg, de a koronavírus miatti elővigyázatosságból, extra teszteléseken is át kell esniük, akkor már mondhatjuk, hogy nagyon sűrű napok várnak a bajorokra.

Kapcsolódó cikkek