Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Swiss Super League: A nemzetközi porond után odahaza is bizonyítani kell

2022. augusztus 13.

A svájci élvonal ötödik fordulójában vasárnapra marad az előző idény dobogósainak mérkőzése.


 

 

FC Winterthur – FC Zürich

A másodosztály bajnoka és az élvonal címvédője csap össze a korai idősávban, ahol a Schützenwiese Stadion közönsége a nyitófordulós pontszerzés után reménykedik abban, hogy ki tudják használni a kedvencek, hogy a rivális hétközben a nemzetközi porondon szerepelt, így jó eséllyel fáradtabb. Viszont a szintén egyetlen ponttal álló Franco Foda legénységének nagyon kellene a győzelem, mert hiába a csütörtöki továbbjutás, a bajnokságbeli szenvedésük okán a korábbi szövetségi kapitány gyorsan repülhet, de nincs ez másképp a korábbi utánpótlás-válogatottat irányító Bruno Berner esetében sem, mert a hazaiak is jóval többet reméltek ettől az idénytől, mint egyetlen pont négy kör alatt.

 

FC Basel – FC Lugano

Kőkemény 120 percen és idegőrlő tizenegyespárbajon van túl Alex Frei alakulata, akik a bajnokságban három meccsen három döntetlent értek eddig el. Noha a veretlenség jól hangzik, de azt nem ilyen módon várták a klublegendának a kinevezésekor, de most itt a remény, hogy összejöjjön az első siker is. A St. Jakob Park vendége az innen szép emlékekkel régóta nem távozó Mattia Croci-Torti csapata lesz, akiknek négy mérkőzés után van három pontjuk, ráadásul már nyolc kapott gólnál járnak, ami igencsak szellős védekezést mutat, amit a bázeli támadóknak illene kihasználni.

 

BSC Young Boys – Servette FC

A listavezető egyelőre stabil teljesítménye okán áll a tabella élén, ráadásul emellett Raphael Wicky fiai a nemzetközi porondon is egyetlen lépésre vannak a csoportkörös szerepléstől. Az eleinte nehezen fogadott edzőt mára kezdik pozitívan látni a fővárosban, de még bizonyítania kell a Wankdorf Stadion fanatikusai számára, hogy ne a múltját juttassa eszükbe. A vendégségbe érkező Alain Geiger együttese az előző idényben tudott nyerni egyszer a berniek otthonában és most is abban reménykednek, hogy legalább egy ponttal tudnak hazatérni a fővárosi túráról.