Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Swiss Super League: Első góljára hajt az újonc

2021. augusztus 06.

 

FC Sion – Young Boys

Az előző idényben sikerült összehozni a bennmaradást Marco Walker legénységének, de idén még nehezebbnek ígérkezik a faladatuk. A szezonkezdet épp olyan gyenge, mint legutóbb, két meccsen két vereség nyolc kapott góllal, ráadásul most a címvédő érkezik Stade Tourbillonba. A fővárosiak a BL-selejtezőkre koncentrálnak nagyobb erőkkel, de David Wagner kerete így is masszívan a liga legerősebb felhozatala, tehát még egy tartalékosabb felállásban is ők lesznek az esélyesek.

 

 

Grasshopper – Lausanne-Sport

 A másodosztály bajnoka egy egészen felújított kerettel és új edzővel, Giorgio Continival vágott neki az idénynek, ám eddig egy pont és még nincs lőtt góljuk, legalábbis érvényes, mert a Letzigrund közönsége már örülhetett egyszer pár pillanatra, de azt les miatt elvették. Most egy a szerb Ilija Borenović tanítványai ellen nem csak gól, de győzelmet is szeretnének ünnepelni, ami nagyon rájuk férne, mert így csak a kiesés elleni harc marad nekik, amit a jelenleg nullapontos vendégek is szereznének elkerülni.

 

 

Lugano – St. Gallen

Nem egyszerű kiigazodni Abel Braga együttesén, mert a nyitókörös sima hazai vereség után idegenben brillíroztak, így pedig három pont szerepel a nevük mellett, de most odahaza kellene ezen változtatniuk. Peter Zeidler fiai az elmúlt öt alkalommal nem tudtak nyerni a mostani rivális ellen, márpedig az eddig megszerzett négy pont alapján most a forma kellőképpen jó, hogy változtassanak ezen.

 

 

FC Basel – Servette

A listavezető menetel az Európai Konferencia Ligában is, nem csak a hazai porondon, de itt egyelőre elképesztő mennyiségben termelik a gólokat Patrick Rahmen irányítása alatt. Az előző körben a St. Jakob-Park közönsége egy gálaelőadást láthatott, ahol egy hatossal intézték el a vendégségbe érkezőket és most sem terveznek lassítani, mert Alain Geiger csapatának is a gyengepontja a védekezés, az pedig a rekordbajnok otthonában igencsak komoly probléma lehet a jelenlegi forma alapján.

 

 

Luzern – FC Zürich

Gólokban nem volt hiány Fabio Celestini legénységének mérkőzésein, mert a két összecsapásukon tizenegyszer kellett az eredményjelzőn állítani. Jó eséllyel a Swissporarena fanatikusai beérnék egy olyan találkozóval is, amikor csak egy találat születik, de azt a hazai csapat szerezze és nyerjen, mert azt még nem sikerült eddig, márpedig az André Breitenreiter által trenírozott „oroszlánok” ellen kellene ezt most megvalósítani, akik százszázalékos mutatóval, csak rosszabb gólkülönbség miatt másodikok.