Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Swiss Super League: Hétközben derbivel folytatódik a bajnokság

2021. szeptember 21.november 25th, 2021

 

FC Zürich – Servette FC

Hat mérkőzés követően André Breitenreiter legénysége vezeti a tabellát, ami már önmagában meglepetés, hát még annak fényében, hogy a mostani forduló rangadója még csak a harmadik találkozójuk lesz odahaza. Eddig kettőből kettő a győzelmek száma a Letzigrundon, ami önbizalmat adhat a dobogó alsó fokán tanyázó genfiek elleni derbire. A vendégségbe érkező Alain Geiger csapat idegenben mindig kapott gólt eddig, ráadásul az egyetlen jó formában lévő rivális kiütéssel küldte haza őket.

 

 

FC Lausanne-Sport – BSC Young Boys

Még nyeretlen és jelenleg a kilencedik osztályozós pozícióban található Ilija Borenović együttese, akik hatai pályán sok gólos döntetlenekkel és egy vereséggel kezdték az idényt. A pocsék rajt a szerb edző állását már veszélybe sodorta, most pedig a címvédő ellen kellene javítaniuk, mondjuk egy győzelemmel. A Stade de la Tuilière nagyon kedvelt helyszín a berniek számára, hiszen a legutóbbi három évben nyerni tudtak itt, most pedig aligha panaszkodhat David Wagner, mert tanítványai a BL-siker után a hétvégén gáláztak, így a forma kiváló náluk.

 

 

FC St. Gallen – FC Basel

Idén sem sikerült valami fényesre a kezdés Peter Zeidler irányítása alatt, mert a nyitófordulót követően öt meccses nyeretlenségi szériában vannak a hazaiak, akikhez az egyetlen veretlen gárda érkezik vendégségbe. A Kybunpark közönsége eddig három döntetlent láthatott, s erre most is jó esély nyílik, mert Patrick Rahmen fiai idegenben csak egy sikert könyvelhettek el, két pontosztozkodás mellett. A rekordbajnok jól kezdte a szezont, de ha valahol, akkor az otthonuktól távol még van min fejleszteni, főleg a védekezésen.

 

 

FC Lugano – Grasshopper CZ

Az előző idény negyedik helye után joggal nagyok az elvárások Abel Braga legénységével szemben, akik egyelőre nem tudnak ezeknek megfelelni és csak a középmezőnyben tanyáznak. Igaz, hogy csak öt meccsen vannak túl, de egy fővárosi kirándulás maradt el, ami többnyire egy vereség a múlt alapján, így most a Stadio di Cornaredoban kellene három ponttal gazdagodni az újonc ellen, ha el akarnak indulni felfelé. A zürichieknél Giorgio Contini egylete egyelőre igencsak imponáló játékkal, de nem a legjobb eredményekkel indította a szezont. A második legkevesebb lőtt gól nem épp imponáló produktum, de cserébe a védekezés olyan stabil, mint amit szeretne minden feljutó, így a középmezőny kinéz nekik a folytatásban.

 

 

FC Sion – FC Luzern

A legutóbbi kiírásban osztályozón bennmaradó együttes, idén Marco Walker trenírozása alatt igyekszik messzebb kerülni a tabella legvégétől, s egyelőre jó úton is haladnak. A bázeli hatos nagyon eltorzítja a képet róluk, de a Stade de Tourbillon közönsége már kétszer is győzelmet ünnepelhetett, most pedig harmadszor is szeretnének három ponttal gazdagodni. Még nem tudott meccsen nyerni Fabio Celestini csapata, akik az utolsó pozíciót foglalják el jelenleg a tabellán, köszönhetően annak, hogy hat meccsen tizenöt bekapott gólnál járnak. Ez nem épp jó jel, főleg nem egy idegenbeli összecsapás előtt, ahol jó formában van a házigazda.