Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Kínai Szuperliga eddig azok közé a bajnokságok közé tartozott, ahova előszeretettel szerződtek világklasszis labdarúgók, hiszen rengeteg pénz üthette a markukat. Akadnak olyanok, akik levezetni érkeznek Ázsia legnépszerűbb ligájába, de olyat is láthattunk már, hogy valaki karrierje csúcsán dönt úgy, hogy ez a legmegfelelőbb hely számára. 

2017-ben olyan futballisták költöztek Kínába, mint Carlos Tévez, Óscar, John Obi Mikel vagy Ricardo Carvalho. Azóta tovább bővült a portfólió, csatlakozott Marouane Fellaini, Marko Arnautovic és Graziano Pelle is – mind-mind olyan nevek, akik a mai napig megállnák a helyüket bármely európai topligában. 

Ezidáig csupán a légiósok számát korlátozta a szövetség, így a határ a csillagos ég volt a fizetések terén. Most azonban drasztikus változást jelentett be a "zuhanyhíradó", miszerint január 1-től heti 40 ezer fontnál magasabb bért egyetlen játékosnak sem utalhatnak. A liga sztárjai ennek az összegnek a sokszorosát tehetik zsebre: Óscar heti 400-, Fellaini 235-, Yannick Carrasco pedig 180 ezer fontot kap a számlájára. 

 

Legnagyobb sztárok a Szuperligából (forrás: Transfermarkt)

 

Állítólag a liga csak az alapbéreket szabályozza, a bónuszokat és a prémiumokat nem, ennek ellenére meglepő lenne, ha a február 1-re nem csappanna meg a Szuperliga sztárjainak a száma. Nem a felső fizetési határ az egyetlen szabálymódosítás, a következő idénytől immár négy helyett ötre nőtt a megengedett légiósok száma – igaz, egyszerre maximum négyen lehetnek a pályán. A Kínai Labdarúgó Szövetség elnöke Chen Xuyuan szerint a helyi klubok túl sok pénzt pazaroltak el az európai klasszisokra, és túl nagy volt a különbség a hazai játékosok és a külföldiek fizetése között. 

Vajon milyen hatással lesz ez a döntés a kínai futballra? Egy biztosnak tűnik, Gareth Bale-t nem rendeli vissza még egyszer Florentino Pérez a shanghaji repülőtérről…

 

Kapcsolódó cikkek